Reñé titlla de «deslleials» els seus companys del PDeCAT a la Diputació

Imatge general de la sala on el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé

Imatge general de la sala on el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé | LleidaDiari.cat

 

El president de la Diputació, Joan Reñé, va fer pública aquest dijous a la tarda la seva renúncia com a president de la Diputació. Ho va fer sol, en una sala de premsa plena de periodistes, però buida d'altres diputats del seu partit. Precisament aquest va ser un dels motius de la seva decisió, que va voler deixar clar que ha pres ell «per respecte a la institució» tot i no haver estat encara encausat judicialment, va recordar. Reñé va lamentar que la majoria de diputats del PDeCAT li han tramès durant aquests últims dies que creien que havia de deixar la presidència de la Diputació. «M'ha fet mal que no m'hagin tingut confiança, com jo sí que l'he tingut en molts d'ells, i ho considero una clara deslleialtat a la meva persona», va afirmar.

Imatge del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé

Imatge del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé | LleidaDiari.cat

 

 

L'encara president de la Diputació ha criticat «l'operació d'escarni mediàtic descarat» a què va ser sotmès durant la seva detenció, dimarts passat, en el marc d'una investigació per presumpta corrupció i enriquiment personal. Tot i que Reñé ha presentat la seva renúncia com a president de la Diputació de Lleida, va deixar clar que seguirà com a diputat a la corporació provincial i també com a president del PDeCAT. En deu dies haurà de convocar un ple que accepti la seva renúncia i després caldrà convocar un altre ple per escollir el nou president de la Diputació. Reñé no va concretar quan el convocaria. L'encara president de la Diputació de Lleida va lamentar que diputats del seu partit no li hagin donat suport i que no hagin tingut la capacitat de «resistir les pressions» i va voler reiterar «amb absoluta rotunditat» la seva innocència.

 

Reñé assegura que és una decisió personal

«No he cobrat mai comissions, els meus béns són públics, la meva nòmina és pública, no tinc empreses i l'únic que tinc és patrimoni familiar passat», va dir. Reñé va voler deixar clar que en la decisió tampoc no ha tingut res a veure el fet que altres grups de la Diputació de Lleida hagin «amenaçat» amb mocions de censura. «És una decisió personal per respecte a la institució», va dir. Va explicar que fa «un pas al costat» per no afectar la imatge i l'honorabilitat la Diputació amb els fets pels quals se l'acusa.