Sense Categoria

Reñé «fa un pas al costat» i deixa la presidència de la Diputació de Lleida

Avatar
  • octubre 11, 2018
  • 4 min read
Reñé «fa un pas al costat» i deixa la presidència de la Diputació de Lleida
Pla mig del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé

Pla mig del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé | LleidaDiari.cat

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha decidit «fer un pas al costat» per «preservar l'honorabilitat» de la institució, una setmana després de la seva detenció per un possible delicte de corrupcióSegons han confirmat fonts de la Diputació, la decisió la va prendre ell després de reunir-se aquest dimecres a la nit amb la direcció nacional del PDeCAT. Tot i la decisió que està previst que la formalitzi durant el dia d'avui, des de la institució asseguren que «no és una persona imputada», a l'espera que declari davant del jutge.

 

Després de ser posat en llibertat el passat dia 2 d'octubre, Reñé va negar haver rebut comissions o actuat «en benefici de ningú» i va atribuir la seva detenció pels Mossos d'Esquadra a un «interès» a desacreditar la seva «honorabilitat», de manera que, en aquell moment, va dir que no es plantejava dimitir. Una setmana després, considera que hi ha «falta de confiança» cap a ell i decideix «fer un pas al costat». Els Mossos d'Esquadra van detenir 25 persones més al costat de Reñé, entre elles càrrecs de la corporació provincial i empresaris, en una operació contra una trama de presumpte pagament de comissions a CDC a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

 

Reñé va assegurar no haver rebut mai cap comissió

Hores després de ser posat en llibertat el passat dimarts 2 d'octubre, el president de la Diputació de Lleida, Joan René, va negar haver «rebut mai cap comissió ni haver actuat en benefici de ningú» i va fer valdre la «transparència, rigor i honestedat» de la seva gestió, després d'haver estat detingut en el marc d'una investigació per suposats pagaments irregulars per al finançament de CDC. Reñé va explicar que es va negar a declarar davant dels Mossos d'Esquadra i que «el que hagi de dir ho farà davant del jutge». Tot i això, el president de la Diputació de Lleida va explicar que va ser posat en llibertat per la policia i va assegurar que sense càrrecs però sí ha reconegut que està sent investigat. Reñé, que va qualificar de «falsos i absurds» els fets pels quals se l'investiga, va reclamar «celeritat» a la justícia per tal de poder acreditar la seva «absoluta honorabilitat i honestedat».

 

Finalment, va afirmar que «en cap cas» es planteja dimitir i que el mateix dimecres reprendria la seva agenda institucional. En una compareixença davant dels mitjans de comunicació acompanyat dels vicepresidents de la Diputació de Lleida, diputats i altres persones que li van voler manifestar el seu suport, Joan Reñé va deixar clar que l'actuació de la diputació lleidatana ha estat «sempre i en tots i cadascun» dels procediments de contractació i licitacions «transparent, pública i ajustada a dret», tal com «ratifiquen tots els informes favorables de la intervenció i la secretaria general».

 

Reñé va afirmar que la seva conducta personal i institucional «ha estat i és irreprotxable» i va assegurar que «mai ha rebut comissions ni haver actuat en benefici de ningú», tal com ja havia manifestat ara fa tres anys, segons va recordar. El president de la Diputació de Lleida i també president de la Vegueria de Lleida del PDeCAT va exposar que «ha col·laborat en tot i per a tot amb la justícia» i que «ho seguirà fent». En aquest sentit, va reclamar celeritat en la investigació i en la resolució del procediment «per poder així acreditar la seva honestedat».

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *