Cervera demana a la Generalitat una restauració integral de l’edifici de la Universitat

El paer en cap, Jan Pomés, s’ha reunit amb el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull, al qual ha traslladat que una de les prioritats de la Paeria és la restauració de la Universitat de Cervera, edifici que és propietat de la Generalitat de Catalunya. La Paeria de Cervera vol arribar a un acord amb els Departaments d’Educació i Cultura per a una intervenció de restauració integral de l’edifici.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En la reunió de treball, Jan Pomés també va posar sobre la taula una proposta per a la recuperació de les galeries funeràries que es troben sota la plaça del Fossar. La intenció de l’ajuntament és presentar un projecte per restaurar-les i fer-les visitables. També es van tractar altres propostes d’intervenció al patrimoni, com les muralles o Sant Domènec, o la festa de l’Aquelarre, entre moltes altres coses.

En aquest sentit, la setmana vinent tindrà lloc una reunió a tres bandes, entre els Departaments d’Educació i Cultura i la Paeria, per abordar la situació actual de la Universitat (gestió i usos dels espais i obres menors) i la planificació de futur respecte de les intervencions a l’edifici.