L’Institut Cartogràfic registra un terratrèmol de magnitud 2,3 a prop de l’Alt Urgell

Imatge de la ubicació del terratrèmol

Imatge de la ubicació del terratrèmol | @ICGCat

 

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha registrat aquest dimecres a la tarda un terratrèmol de magnitud 2,3 entre les comarques del Berguedà i de l'Alt Urgell. L'epicentre va tenir lloc a prop del municipi de Cercs i l'hora d'origen es va registrar cap a tres quarts de sis de la tarda. El sisme es va produïr a una profunditat de quinze quilòmetres i segons indica l'Institut Cartogràfic no es va percebre per la població.

 

Altres terratrèmols a la demarcació de Lleida en les darreres setmanes

Cal recordar, que aquest mateix mes d'agost un terratrèmol de 3,7 graus a l'escala de Richter va sacsejar el departament francès dels Alts Pirineus i es va percebre a la Val d'Aran, segons va informar l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). El sisme es va produïr a les 22.49 hores i l'epicentre es va localitzar a la població d'Asque, a tocar de Bagnères-de-Bigorre. El tremolor es va sentir més de 60 quilòmetres al sud, a l'extrem nord de la Val d'Aran, sense que s'hagin hagut de lamentar danys.

 

Protecció Civil va precisar que el telèfon d'emergències 112 tampoc va rebre trucades relacionades amb el terratrèmol. Abans d'aquest l'últim sisme registrat a Catalunya va ser el passat 7 de juliol al matí a l'Alt Urgell. Va ser un sisme de magnitud 2,5 graus a l'escala de Richter, poc percebut, i amb localització a tocar de la població de Fígols i Alinyà.

 

Malgrat la magnitud, en el seu moment van informar que la seva percepció va ser gairebé inexistent a les comarques de l'Alt Urgell i el Solsonès. En aquest sentit, cal recordar que també el passat mes d'abril la comarca del Pallars Sobirà també va patir un terratrèmol, en aquella ocasió, de 2.9 graus de magnitud.

 

Tot i que la majoria de terratrèmols viscuts en les darreres setmanes a la demarcació de Lleida no s'han percebut per la ciutadania, el cert és que han tingut lloc i de forma molt freqüent. No obstant això, no hi ha motius per a la preocupació i els veïns del Pirineu poden seguir amb la seva vida normal.