Sense Categoria

Es registra un terratrèmol de 2.5 de magnitud a l’Alt Urgell

Avatar
  • juliol 7, 2018
  • 3 min read
Es registra un terratrèmol de 2.5 de magnitud a l’Alt Urgell
Imatge del mapa del terratrèmol

Imatge del mapa del terratrèmol | @ICGCat

 

Un terratrèmol de 2.5 de magnitud a l'escala de Ritcher ha tingut lloc aquest matí a l'Alt Urgell a les 8.48 hores, segons ha informat l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Concretament, l'epicentre del sisme s'ha produït en una zona molt propera a la localitat de Fígols i Alinyà.

 

Malgrat la magnitud, informen que la seva percepció ha estat gairebé inexistent a les comarques de l'Alt Urgell i el Solsonès. En aquest sentit, cal recordar que el passat mes d'abril la comarca del Pallars Sobirà també va patir un terratrèmol, en aquella ocasió, de 2.9 graus de magnitud.

 

Tot i que es va percebre a Sort, el telèfon d'emergències 112 no va registrar cap trucada. El sisme es va produir a tres quarts i cinc minuts de dotze de la nit i va tenir l'epicentre entre el Pic de Peguera i Montsent de Pallars, a un quilòmetre de profunditat. 

Més terratrèmols en els darrers mesos

D'altra banda, també al mes d'abril, l'Institut Cartogràfic de Catalunya va confirmar un terratrèmol a l'Alta Ribagorça d'una magnitud de 2.2. L'avís es va donar quan passava un minut de les 10.30 hores del matí i, segons els experts, es va percebre a l'Alta Ribagorça i a la Val d'Aran, ja que el punt es va donar a prop de la localitat de Besiberri. Cal recordar, que fa uns mesos també hi va haver un terratrèmol a la mateixa zona, llavors, van ser diversos els veïns que van manifestar haver sentit el moviment.

 

«Estava a peu dret davant la tele i aleshores la tele s'ha posat a tremolar», va explicar una veïna del Pont de Suert, la Maria José. Aquesta mateixa veïna va dir que també va veure com l'aigua d'unes ampolles es quedava en moviment durant uns segons i que el soroll que va sentir era com si passés un metro per sota de casa. En aquest sentit, va assegurar que va parlar amb gent que sí que s'havia «espantant una mica» perquè els hi van tremolar els mobles o el llit.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *