Tots els regidors de Sant Ramon voten a favor la moció per fer fora l’alcalde Aleix Bochaca

Els regidors de l'equip de govern i l'oposició de Sant Ramon (Segarra) han votat a favor la moció de censura per fer fora el fins ara alcalde, Aleix Bochaca, del PDeCAT. No hi ha hagut doncs sorpreses en el ple extraordinari que s'ha celebrat aquest dilluns al local social després que els regidors de seu grup, de JxCat presentessin la moció el passat 14 de setembre i s'hagi fet efectiva una vegada superats els tràmits legals per tirar-la endavant.

 

El nou alcalde, Josep Maria Ribera, ha reconegut que no volien arribar a aquesta situació, però que s'hi han vist obligats perquè la situació era de bloqueig total per la «gestió individualista i poc transparent» de Bochaca. Ara aposta per treballar en equip i acostar de nou l'Ajuntament als veïns.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La moció de censura s'ha votat amb els sis vots a favor dels 4 regidors de l'equip de govern, de JxCat i els 2 d'ERC, a l'oposició. L'únic vot en contra ha estat el del fins ara alcalde, Aleix Bochaca, que ara es quedarà com a regidor però fora de l'equip de govern.

Tots els regidors de Sant Ramon voten a favor la moció per fer fora l’alcalde Aleix Bochaca

Tots els regidors de Sant Ramon voten a favor la moció per fer fora l'alcalde Aleix Bochaca, del PDeCAT | LleidaDiari.cat

Tots els regidors de Sant Ramon voten a favor la moció per fer fora l’alcalde Aleix Bochaca

 

La moció de censura és un «acte de democràcia»

El nou alcalde, Josep Maria Ribera, ha explicat que estan «tristos» pel fet d'haver arribat a aquesta situació però ha destacat que la moció de censura és un «acte de democràcia» davant d'una situació de «bloqueig total» per la gestió individualista i poc transparent de Bochaca. Segons Ribera, feia temps que havia perdut el suport de tot l'equip de govern i també dels regidors a l'oposició, i això suposava un perjudici greu per als veïns.

 

De la seva banda, Bochaca s'ha defensat partint de la base que ell sempre ha volgut aplicar la legalitat vigent i els regidors no ho han entès perquè a causa «d'amiguismes, tensions i pressions” no ho han pogut aguantar. Bochaca ha dit que marxa amb la consciència tranquil·la d'haver fet bé les coses, aplicant la llei i amb igualtat per tothom. A més a més, ha recordat que ha guanyat 4 majories absolutes gràcies a la seva gestió al capdavant de Sant Ramon i ha retret als seus excompanys manca de dedicació amb els assumptes del consistori.

 

La llei antitransfuguisme

El ple s'ha retardat perquè el secretari no va admetre la moció de censura fins gairebé dues setmanes després d'haver-se presentat, pels dubtes legals que tenia sobre si era o no procedent. Es basava en la llei antitransfuguisme, que qüestiona que regidors que hagin format part de l'equip de govern puguin presentar una moció de censura.

 

Així mateix Bochaca va demanar a Justícia que s'apliquessin mesures cautelars i se suspengués el ple encara que el jutge va descartar paralitzar-lo. Aquesta ha estat la sisena moció de censura a la demarcació de Lleida des que va començar el mandat el 2019.