Edició 2020

La reforestació d’oliveres d’Acudam obre les Caragolades Solidàries de la Fecoll

  • gener 13, 2020
  • 2 min read
La reforestació d’oliveres d’Acudam
obre les Caragolades Solidàries de la Fecoll

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol ha programat la primera de les Caragolades Solidàries de 2020, per al pròxim dissabte dia 18 de gener, a les 12.00 hores, al Passeig del Terrall de les Borges Blanques, en el marc de la 57a Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra.

 

L'activitat es farà en benefici de la 'Campanya Olivina' d'ACUDAM que té per objectiu la repoblació d'oliveres en els territoris afectats pels incendis de finals de juny de 2019 a Catalunya. L'Olivina és una olivera virtual que es pot apadrinar, acció que es materialitzarà posteriorment en oliveres reals. ACUDAM destinarà els diners recaptats a fer arribar oliveres del seu viver de 7.000 m², de manera gratuïta, als pagesos afectats'.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

El segon incendi més gran dels últims 20 anys a Catalunya

L'incendi de la Ribera d'Ebre ja és el segon més gran dels últims 20 anys a Catalunya i va arrasar vora 6.000 hectàrees d'arbres, matolls i camps de conreu de les comarques de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i Segrià. En total, es preveu cuinar 100 quilos de caragols –preparats pel Josep Vila de Míster Plat– que, sota el nom Aplec&Oli, es posaran a la venda al preu de 3 euros el tastet i inclou caragols amb allioli, acompanyats de pa amb oli d'El Soleràs i un gotet de vi de Raimat.

 

Les caragolades solidàries van néixer el 2018 com una iniciativa impulsada per la Fecoll i l'Obra Social “la Caixa”; amb el suport de la Diputació de Lleida i el patronat de turisme Ara Lleida. El programa compta amb el patrocini de la Cooperativa Agrícola El Soleràs, oli oficial de la Central de Compres de l'Aplec; així com amb la col·laboració dels forns de pa Bon Blat, Llaràs i Serra; i Caragols Almacelles.

 

També et poden interessar…

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.