Comarques

Recuperen l’entorn de l’església de Sant Pere i el Castell de Preixens

La millora de l’entorn d’aquests 2 monuments servirà com a reclam turístic

Marta Romera
  • gener 4, 2023
  • 2 min read
Recuperen l’entorn de l’església de Sant Pere i el Castell de Preixens

Al nucli de Preixens, municipi de la Noguera, s’hi troben, a poca distància l’un de l’altre, dos elements patrimonials de rellevància: el castell i l’església de Sant Pere, als quals la Diputació de Lleida hi havia iniciat obres de millora del paviment del seu entorn i que tot just acaben de finalitzar. L’objectiu d’aquesta millora és el del dignificar l’accés d’aquests dos monuments i aconseguir millorar la percepció estètica del nucli antic del poble.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Entorn d’aquests dos elements, s’hi va construir l’actual poble, primer a través dels ravals, i posteriorment —ja en època moderna— el nucli es va començar a expandir en direcció al camí principal (actual carretera), configurant-se ja en el segle XX tal com es coneix en l’actualitat. La part més antiga correspon al sector entre el castell i l’església, que també des d’un punt de vista arquitectònic és on es troben els elements més interessants.

Tot i que el castell de Preixens i l’església de Sant Pere es troben en un bon estat de conservació, l’entorn entre aquests dos monuments no era el més adequat per poder visitar el conjunt patrimonial. En aquest sentit, l’objectiu d’aquesta actuació, que ha consistit principalment en la substitució del paviment de calçada per formigó, l’adequació de la xarxa d’aigua potable, la millora de la façana de l’església i l’adequació de l’escala i rampa; ha servit per dignificar l’entorn de l’església i el castell, per tal millorar la percepció estètica del nucli antic, i de l’espai que rep més visites del nucli urbà de Preixens.

 

Aquesta actuació, inclosa en el projecte del patronat de Promoció Econòmica ‘Paisatges de Ponent’, ha estat cofinançada per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Preixens amb fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 43.462,74 € i ajudarà a convertir el municipi de Preixens en un reclam turístic, convertint-se en un element força rellevant dins de l’oferta patrimonial de la Noguera.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *