Recullen més de 5.200 litres de llet per a famílies desafavorides a Lleida

Imatge de la campanya de la llet

Imatge de la campanya de la llet | LleidaDiari.cat

 

La solidaritat ha batut rècords aquest any amb la recollida de llet «Cap nen sense bigoti», impulsada per l'Obra Social “la Caixa” i CaixaBank a favor del Banc dels Aliments. La recollida puja a 5.222 litres de llet a Lleida, el 22% més que l'any anterior, que es distribuiran a famílies en situació vulnerable. En el conjunt d'Espanya, l'acció solidària ha aconseguit 1,5 milions de litres de llet, una quantitat que la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) distribuirà entre els bancs d'aliments provincials per arribar a unes 30.000 famílies. Gràcies als 473.000 litres recollits a Catalunya, 35.382 infants catalans en risc de vulnerabilitat social podran accedir a aquest aliment. Amb aquesta quantitat de llet, el Banc dels Aliments podrà garantir l'objectiu mínim recomanat d'un litre per setmana i nen d'aquí a finals d'any. L'Obra Social “la Caixa” va fer una aportació inicial de 200.000 litres de llet, amb la qual va posar en marxa la recollida. D'altra banda, CaixaBank ha posat al servei de la campanya la seva xarxa de 5.239 oficines, que n'han fet difusió per aconseguir que els ciutadans se sumin a la recollida a través de microdonatius.

 

A més, per tenir un abast més gran, l'entitat financera ha posat tots els seus canals digitals a disposició dels ciutadans: pàgina de microdonatius del web de CaixaBank, enviament de SMS i CaixaBank Now. Els 62 centres de gent gran de l'Obra Social “la Caixa” de tot el territori també s'han sumat al lliurament físic de cartons de llet. Més de 1.104 entitats socials han contribuït a la recollida de llet, amb l'ajuda de 478 voluntaris de “la Caixa” que han col·laborat a través de 116 activitats satèl·lit i més de 1.450 hores de voluntariat. A més, la campanya ha comptat amb la complicitat i solidaritat d'empreses del sector de la restauració i de gran consum. El xef català Joan Roca, del restaurant amb tres estrelles Michelin Celler de Can Roca, va prestar suport a la presentació de la campanya, i Paco Roncero i Jorge Brazalez també s'han solidaritzat amb la causa.

 

El món de l'esport anima a fer donacions

A les xarxes socials, el món esportiu ha animat a fer donacions: des del futbol, el Real Zaragoza i el RCD Mallorca, i també ho ha fet la selecció nacional de natació sincronitzada. Així mateix, han col·laborat en la campanya Sor Lucía, la cantant Soraya Arnelas (ex Operación Triunfo), l'actriu Vanesa Romero (Aquí no hay quien viva) i el presentador de televisió Iker Jiménez (Cuarto milenio), així com múltiples influencers, entre els quals hi ha Dulceida i Patry Jordan. La llet és una font destacable de proteïnes d'alta qualitat, vitamines i minerals que contribueix decisivament al creixement i desenvolupament dels infants. L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) apunta que, de mitjana, un got diari de 200 mil·lilitres de llet de vaca proporciona a un menor de 5 anys el 21% de les seves necessitats de proteïnes i el 8% de calories i nutrients.

Voluntaris a la recollida de la llet

Voluntaris a la recollida de la llet | LleidaDiari.cat

 

 

Actualment, els bancs d'aliments atenen 202.025 persones a Catalunya —de les quals prop de 35.382 són infants d'entre 1 i 16 anys— que tenen dificultats en l'accés regular al consum d'aliments bàsics com la llet per tenir una dieta equilibrada. A més, segons dades de l'Idescat, el 24% dels menors catalans es troben per sota del llindar de la pobresa.