Cultura

Recta final per a la presentació de les candidatures de la segona edició dels ‘Premis Hera’

Els premis que convoca l’Associació Hera, l’única entitat a Catalunya orientada a aquest àmbit

Marta Romera
  • gener 4, 2023
  • 3 min read
Recta final per a la presentació de les candidatures de la segona edició dels ‘Premis Hera’

Totes aquelles dones que treballin en favor de la visualització de l’osteoporosi i la menopausa podran presentar la seva candidatura fins al 31 de gener a la segona edició dels Premis HERA, organitzats per l’Associació Hera. Enguany, com a novetat, s’entregarà també el ‘Premi Hera Dona Emblemàtica’ en reconeixement a una dona que hagi estat rellevant en la societat catalana.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El termini per a la presentació de les sol·licituds romandrà obert fins al 31 de gener de 2023, quan està previst que comenci la deliberació del jurat, format per membres d’HERA, la Diputació de Lleida, la regidoria de Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, l’Institut Català de les Dones, el Col·legi de Metges de Lleida, el Col·legi d’Infermeres de Lleida, el Col·legi de Fisioterapeutes de Lleida, BPW SPAIN (Federació d’Empresàries i Professionals), la regidoria de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, el Col.legi Periodistes de Lleida i els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

El veredicte es farà públic el dia 20 de febrer i el 23 de març s’entregaran els premis en una gala al Restaurant Davall de La Llotja que comptarà amb la presència d’autoritats polítiques, membres del jurat, la resta de nominades i sòcies de l’associació, entre d’altres. En el transcurs d’aquesta, s’obsequiarà totes les premiades amb un guardó realitzat especialment per a l’ocasió. Es tracta d’una escultura de l’artista argentí establert a Lleida, Miquel Ángel González, rèplica del logotip de l’associació HERA.

Per presentar-se al premi cal omplir el formulari d’inscripció disponible a la web de l’associació que duu el mateix nom (https://hera.cat), on també es recullen les bases reguladores d’aquesta segona edició. Així, doncs, les interessades hauran de formalitzar la seva inscripció en la categoria que millor s’ajusti a la seva aportació en la difusió de la problemàtica derivada de l’osteoporosi, malaltia que afecta especialment les dones per la seva vinculació a la menopausa. I és que des de metgesses, infermeres i fisioterapeutes fins a artistes i periodistes, passant per tantes altres professionals que propicien el coneixement d’aquestes patologies i milloren el dia a dia de les persones que les pateixen, tindran cabuda en alguna de les quatre categories disponibles: cultura (literatura, teatre, pintura, cinema…); investigació i recerca; periodisme i comunicació, i emprenedoria.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *