Recta final dels treballs del carril bici entre Rambla d’Aragó i Cappont

Imatge de les obres al carril bici

Imatge de les obres al carril bici | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Lleida inicia el diumenge 11 de novembre al vespre els treballs de pavimentació de la calçada de l'avinguda de Catalunya, avinguda de Madrid i Plaça Espanya -únicament en direcció Pont Vell-, dins la fase final dels treballs per a la construcció del carril bici que connectarà l'eix entre la rambla d'Aragó i el Pont de la Universitat. Les obres de pavimentació es portaran a terme entre els dies 11 i 14 de novembre, en horari nocturn, per minimitzar les afectacions al trànsit rodat i les molèsties a la ciutadania.

 

Els detalls dels treballs i les afectacions previstes són les següents:

  

  

Diumenge dia 11 des de les 20.00 hores fins dilluns dia 12 a les 6.30 hores

A l'avinguda de Madrid (en sentit Pont Vell), fins a les 23.00 hores del diumenge, s'hi faran treballs de fresat del paviment, que comportaran la restricció del pas a un carril. A partir de les onze de la nit, s'iniciarà la pavimentació, que suposarà la interrupció total del pas de vehicles i que el trànsit sigui desviat cap al pont de la Universitat i l'avinguda Estudi General. A la plaça Espanya, l'actuació s'iniciarà a la mitjanit amb els treballs de fresat de la calçada. Els vehicles provinents de l'avinguda de Madrid (en sentit avinguda Catalunya), seran desviats pels carrers Saracíbar i Blondel, mentre que els vehicles procedents d'Alcalde Areny i Av. Madrid (des de Cós-Gayon) seran desviats pel carrer República del Paraguai.

  

  

Dilluns dia 12 des de les 23.00 hores fins dimarts dia 13 a les 6.30 hores

A la plaça Espanya es duran a terme els treballs de pavimentació de la calçada, amb interrupció del pas de vehicles des de l'avinguda de Madrid i Alcalde Areny. Els vehicles provinents d'avinguda de Madrid, direcció avinguda de Catalunya, seran desviats pel carrer Saracíbar i Blondel. Els vehicles provinents d'Alcalde Areny i avinguda de Madrid -des del Passeig de Ronda- seran desviats pel carrer República del Paraguai. A l'avinguda de Catalunya es restringirà el pas a un carril per sentit. Al carrer Acadèmia, amb motiu dels treballs de pavimentació de la cruïlla amb l'avinguda de Catalunya es tallarà el trànsit de vehicles.

 

L'accés alternatiu es farà pel carrer República del Paraguai. A l'avinguda de Catalunya es produirà un tall de pas de vehicles al carril lateral de canvi de sentit, entorn la font ornamental. Finalment, al carrer Lluís Companys, des de les 21 hores del vespre, es portaran a terme treballs de fresat i pavimentació a la cruïlla amb avinguda de Catalunya i rambla d'Aragó, un fet que comportarà la reducció a un carril de circulació. No hi haurà afectació en el transport públic.

 

Dimarts dia 13 des de les 23.00 hores fins dimecres dia 14 a les 6.30 hores

Tindran lloc els treballs de pavimentació de tota l'avinguda de Catalunya. S'habilitarà un sol carril de circulació direcció de Rambla Aragó a Pont Universitat. Es produirà un tall de circulació en sentit de pujada. Els desviaments es faran per avinguda de Madrid i Passeig de Ronda. L'Ajuntament de Lleida està fent una clara aposta per la millora del carril bici a la ciutat durant aquest mandat amb l'objectiu de millorar la qualitat i la seguretat de la xarxa existent, que supera els 38 quilòmetres de longitud, així com per potenciar la connexió entre els diferents pols d'atracció de la forma més directa i segura possible.

 

Més obres pel carril bici a Lleida

Més obres pel carril bici a Lleida | LleidaDiari.cat

 

 

El carril bici és una prioritat per a la Paeria

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha destacat que «l'equip de govern treballa per completar la unió de l'eix nord-sud de Lleida amb carril bici, una reivindicació històrica i un compromís amb la ciutadania i els usuaris de bicicleta». Cal recordar que, paral·lelament a aquestes obres, ja es treballa en el projecte del tram Ricard Viñes-Onze de Setembre, passant per l'avinguda Doctor Fleming, que és l'últim que queda pendent per completar l'Eix Nord-Sud entre els campus d'Agrònoms i Cappont de la UdL.