Recta final de la renovació de la xarxa de clavegueram de Passeig de Ronda

Recta final de la renovació de la xarxa de clavegueram de Passeig de Ronda| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’Ajuntament de Lleida encara la recta final de les obres de renovació de la xarxa de clavegueram de Passeig de Ronda, una actuació que permet incrementar la capacitat de desguàs de la xarxa de clavegueram a la zona de Ronda, Doctor Fleming, Cristòfol de Boleda, Carrer Segrià i Carrer Segòvia i que resol els problemes d’evacuació d’aigua que es generaven en cas de pluges intenses d’elevada intensitat. Es calcula que unes 2.000 famílies de Lleida s’han vist beneficiades per aquesta actuació de millora de clavegueram, que es preveu que estigui finalitzada durant els propers dies.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha remarcat que es tracta d’una millora llargament reivindicada pels veïns de la zona per evitar inundacions a la zona en cas de pluges intenses.
 
La Paeria inverteix de manera continua en la millora de la xarxa de sanejament de la ciutat. En el cas de les obres de renovació de la xarxa de clavegueram del Passeig de Ronda s’han construït un total de 330 metres de noves canonades, amb diàmetres d’entre 600 i 1000 mm. Les noves canonades, que s’han col·locat entre 2 i 4 metres de profunditat, són de formigó armat amb junta elàstica, la qual cosa els aporta una gran resistència i en garanteix l’estanquitat. La inversió prevista, a càrrec de FCC Aqualia, és de 405.556,14 euros.
 
La Paeria ha vetllat en tot moment per la seguretat de l’obra i perquè les afectacions al trànsit generin el mínim impacte possible als veïns i veïnes i als establiments comercials de la zona.