El Cerdanya Film Festival posa punt i final a una nova edició

El 14è Cerdanya Film Festival encara la recta final amb una valoració «molt positiva» per part del públic. La present edició, que s’allargarà fins al diumenge 13 d’agost, ha duplicat l’exhibició de llargmetratges, passant de 20 a 40 en les categories de documentals, ficció i animació. A més, els curtmetratges espanyols que quedin com a guanyadors en ficció i documental es classificaran automàticament per la preselecció dels Premis Goya de l’Acadèmia del Cinema.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Entre els objectius del festival hi ha el de promoure la interculturalitat i difondre unes cinematografies que normalment tenen poca visibilitat en els cinemes del país, especialment del format de curtmetratges. El certamen també promou des dels inicis una mirada en clau femenina, tot prioritzant els films en català i dirigits per dones. Així, el 50% de les pel·lícules escollides estan guionades i/o dirigides per dones.

El director del Cerdanya Film Festival, Jordi Forcada, ha comentat que «la selecció de 150 pel·lícules ha agradat al públic» i que «la seva intenció és seguir millorant de cara a les pròximes edicions». Un dels aspectes que caldrà resoldre és el de l’equip de projecció, ja que ara el lloguen al Cinema Avinguda que tancarà les portes al setembre.

El festival, amb un pressupost de 150.000 euros, entregarà el cap de setmana del 12 i 13 d’agost un premi principal per categoria i també un de secundari per cadascuna d’aquestes. Així, a banda de les seccions oficials que van a concurs, hi ha quatre programes transversals específics: Pirineus, Memòria històrica, Mirada social i Curtmiratges. Els guardons són de tipus econòmic i aquest any s’han ampliat les dotacions. En concret, es lliuren 9.000 euros en premis, 16.000 euros en dietes i 12.000 en drets de projecció.