ERC denuncia que els han identificat per llançar salves en record de Companys

Pla obert on es pot veure un cotxe de la Guàrdia Urbana al costat dels membres d'ERC

Pla obert on es pot veure un cotxe de la Guàrdia Urbana al costat dels membres d'ERC | LleidaDiari.cat

 

Membres de la secció local d'ERC a Lleida han estat identificats aquest dilluns a les vuit del matí per agents de la Guàrdia Urbana de Lleida a la Seu Vella quan es disposaven a llançar unes salves en record del president Lluís Companys amb motiu del 78è aniversari del seu afusellament per part del franquisme. Així ho ha denunciat l'alcaldable de la formació republicana a través de Tuiter, Miquel Pueyo, que ha lamentat que és la primera vegada en 28 anys que passa una cosa així hi ha interpel·lat a l'alcalde Fèlix Larrosa perquè doni explicacions al respecte. En resposta també a Tuiter, la tinent d'alcalde Sara Mestres ha negat que s'hagin fet identificacions i ha assegurat que la policia només ha actuat perquè ha vist unes persones a la Seu Vella i volien saber si tenien permís per fer l'acte.

 

Pueyo ha denunciat mitjançant un vídeo publicat a Tuiter i també amb diverses piulades que la Guàrdia Urbana de Lleida ha identificat membres de la secció local quan es disposaven a llençar unes salves en memòria del president Companys des de la Seu Vella. Aquest acte es porta a terme des de fa 30 anys per part de membres d'ERC, de la mateixa manera que en moltes altres poblacions del país. La tinent d'alcalde Sara Mestres ha interpel·lat Pueyo a la mateixa xarxa social i ha assegurat que s'ha demanat un DNI a un responsable de l'acte, i que «sempre es fa, només faltaria».

 

En aquest sentit, ha preguntat a Pueyo si tenien permís per tirar petards a la Seu Vella i l'ha instat a no fer més «victimisme i buscar 3 peus al gat». Així mateix, Mestres ha remarcat que «els responsables polítics de la Paeria no donem ordres de persecució a ningú tot i que alguns potser us ho penseu». Mestres també li ha recordat que encara queden 8 mesos per les municipals i en aquest punt Pueyo li ha dit que espera que en aquests mesos es pugui «debatre democràticament i garantir – al mateix temps – que la ciutadania i les candidatures gaudeixin d'un espai públic obert a la lliure expressió».