Sense Categoria

Recomanen l’ús dels espais verds de la ciutat com a refugis climàtics

LleidaDiari
  • juliol 7, 2021
  • 3 min read
Recomanen l’ús dels espais verds de la ciutat com a refugis climàtics

L'Ajuntament de Lleida recomana l'ús dels espais verds de la ciutat durant les jornades més caloroses de l'estiu, ja que presenten condicions d'ombra, vegetació i ventilació que ofereixen un microclima més agradable.

 

Es disposa de set parcs o àrees verdes considerats com a refugis climàtics per les zones d'ombra que ofereixen, que són els dels Camps Elisis, Parc Joan Oró, plaça de les Magnòlies, La Mitjana, l'Arborètum, la plaça Maria Rúbies i l'Espai de les Moreres, a la Mariola.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Recomanen l’ús dels espais verds de la ciutat com a refugis climàtics

La Paeria recomana l'ús dels espais verds de la ciutat com a refugis climàtics durant les jornades més caloroses | LleidaDiari.cat

 

La dotzena de rambles, avingudes i espais verds recomanats

A més, també hi ha una altra dotzena de rambles, avingudes i espais verds recomanats per al passeig, per la seva cobertura arbòria i orientació respecte a la insolació, distribuïts pels diferents barris:

1. Pardinyes: av. Pearson i Xavier Puig Andreu

2. Balàfia: Parc de les Vies i Plaça Capmany

3. Clot i Confluències (vianants): Humbert Torres (zona per a vianant), Parc Seu Vella – Santa Cecília

4. Mariola: Plaça Galícia i Espai de les Moreres

5. Universitat: Rambla d'Aragó i Jardins UdL

6. Escorxador/Instituts: Joana Raspall i Ton Sirera

7. Centre Històric/Noguerola: c/Major/c/Sant Antoni, Rambla de Ferran, Plaça de la Pau

8. Cappont: Dra. Castells, Jaume II, Parc Fluvial del Segre, Plaça Blas Infante, Bosc Urbà Cappont

9. Magraners: c/Vila Rodona, Plaça Sant Joan XXIII, Bosc Urbà de Magraners

10. Bordeta: plaça Sant Jordi, plaça Major, Bosquet de la Bordeta, carrer Campament, plaça Molí de Sant Anastasi

11. Secà de Sant Pere: plaça Secà de Sant Pere, Jardins de Francesc Solana i zona arbrada de l'inici del carrer Llibertat

12. Llívia: Parc de Sant Anastasi

 

Per aquest estiu, s'habiliten també cinc centres cívics com a refugis climàtics, durant el seu horari d'obertura al públic. Són els de Balàfia, Mariola, Cappont, Democràcia i el Secà de Sant Pere.

 

Un vídeo amb consells per evitar els cops de calor durant l'estiu

La regidoria de Salut de la Paeria Paeria ha editat també un vídeo amb consells per evitar els cops de calor durant l'estiu. Algunes de les principals recomanacions són controlar la temperatura a l'interior dels habitatges, tancant les persianes i obrint les finestres a la nit per refrescar el pis. També és important dutxar-se amb aigua freda i climatitzar les habitacions amb ventiladors i/o aire condicionat, així com hidratar-se amb regularitat.

 

Quan ens trobem al carrer, hem d'evitar el sol directe i és convenient fer ús de la protecció solar, així com dur gorra o barret i roba lleugera. S'aconsella caminar i descansar en llocs frescos i amb ombra, així com no oblidar portar aigua i beure sovint.

 

L'Ajuntament de Lleida també disposa del Pla d'actuacions per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la salut en l'àmbit municipal a Lleida (POCSMLL) actualitzat, que preveu les actuacions a abordar en cas que es produeixi una situació d'aquest tipus durant l'estiu per a garantir el benestar de les persones.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *