Reclamen a Lleida mesures concretes per millorar la qualitat de vida de les persones amb VIH

Imatge del president d'Antisida Lleida, Joan Fibla

Les entitats reclamen mesures concretes per millorar la qualitat de vida de les persones amb VIH | LleidaDiari.cat

L'Associació Antisida de Lleida, com a membre del Comitè 1r de Desembre, reclama una dotació econòmica per a la implantació del Pacte Social contra l'estigma i la discriminació de les persones amb el VIH, que es va aprovar el passat mes de juny per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.

 

Durant els darrers sis anys, l'Associació Antisida de Lleida ha reivindicat la necessitat d'aquest pacte que ha de ser el principal instrument polític i social a Catalunya per garantir tots els drets de les persones amb VIH i erradicar totes les formes d'estigma i discriminació. Les persones amb VIH pateixen aquest estigma i discriminació en els àmbits sanitari, institucional, laboral i social.

 

Per això han volgut recordar aquest dimarts que, més enllà dels avenços en l'àmbit biomèdic i científic, són imprescindibles els avenços en l'àmbit polític i social per garantir tots els drets i millorar la qualitat de vida de les persones amb VIH. Aquest 1 de Desembre reivindiquen que, més enllà de fer front a l'estigma i la discriminació, volen, sobretot, garantir la qualitat de vida i fer efectius tots els drets de les persones amb VIH.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

L'empoderament de les persones amb VIH

A més, aquest Dia Mundial de la Sida també reivindiquen l'empoderament de les persones amb VIH, el foment de les diversitats, la importància de la intervenció comunitària, l'accés universal als tractaments, independentment de la situació administrativa de les persones i que es donin resposta a les necessitats de les persones amb VIH i dels seus processos d'envelliment, garantint la seva qualitat de vida.

 

En aquest any 2020, l'Associació Antisida de Lleida ha organitzat diferents propostes virtuals per commemorar aquesta data. Una d'elles és el concert benèfic la Nit Vermella. Els anys anteriors, el divendres abans de l'1 de desembre, l'Associació Antisida de Lleida organitza un concert solidari per recaptar fons. Aquest any, el concert serà virtual i es podrà veure des de casa a través del canal de YouTube de l'entitat https://www.youtube.com/user/antisidalleida.

 

Un concert de més d'una hora de durada amb molts artistes

Un concert de més d'una hora de durada amb molts artistes i també amb la col·laboració d'entitats com el Comitè 1r de Desembre o la investigadora de l'Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa), Beatriz Mothe.

 

L'Associació Antisida de Lleida ha habilitat una campanya a Migrano de Arena https://www.migranodearena.org/reto/nit-vermella-2020 per a poder fer donatius, ja que aquest any no es podrà fer la recaptació presencial dels altres anys. Els diners recollits permetran oferir ajuts de primera necessitat a població en risc d'exclusió social de la demarcació de Lleida.