La recerca universitària i l’empresa, una jornada plena de solucions

El CEI de Balaguer acollirà el pròxim 22 de març la jornada ‘La recerca universitària i l’empresa, l’aliança per la transició energètica’, un esdeveniment organitzat per l’Energy-HubLab Balaguer i l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL), amb un objectiu clar: articular la col·laboració entre les empreses del territori i la recerca en energia, eficiència energètica i sostenibilitat.

Aquesta trobada reunirà experts i professionals de diverses àrees per analitzar i debatre sobre el futur de l’energia i els reptes que planteja la seva gestió en el món actual. La sessió promourà també un espai de diàleg i reflexió entorn dels desafiaments energètics del segle XXI i com les empreses de la demarcació, «per molt petites que siguin, poden també formar part d’aquesta unió acadèmica i professional», ha afirmat Ariadna Ramon, tècnica dinamitzadora de l’Energy HubLab.

 

Una oportunitat única per a conèixer les últimes tendències i tecnologies en matèria d’energia, així com per a intercanviar idees i experiències amb altres professionals del sector.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Organigrama de l’acte

La jornada s’iniciarà amb una benvinguda per part de Carles Gibert, diputat de Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida; Olga Martín, vicerectora de Recerca i Transferència de la Universitat de Lleida; i Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer.

 

La jornada de recerca universitària i l’empresa comptarà amb la presència d’experts en l’àmbit de l’energia, així com investigadors i acadèmics de la Universitat de Lleida. A més, s’espera la participació d’estudiants i joves emprenedors interessats en el món de l’energia i la sostenibilitat.

 

Dins del programa, els Grups de Recerca de la UdL exposaran les seves línies d’investigació i explicaran casos d’èxit en col·laboració amb el món empresarial. «Els diferents grups presentaran què fan i algun cas d’èxit de col·laboració amb empreses. Per altra banda, altres membres de la universitat explicaran les vies de col·laboració entre la universitat i empresa. Per exemple, si alguna empresa té un problema que necessita resoldre sobre eficiència energètica amb els processos o amb les instal·lacions, doncs s’explicarà com pot accedir a la recerca de la UdL», detalla Ramon.

 

A més, la tècnica dinamitzadora d’Energy Hublab afirma que serà una oportunitat per a conèixer de prop les iniciatives i d’«apropar la recerca universitària a Lleida als diferents grups de recerca de les empreses». En aquest sentit, es presentaran projectes innovadors en l’àmbit de l’energia i la sostenibilitat desenvolupats per estudiants i joves emprenedors, els qui tindran l’oportunitat d’interactuar amb inversors i acceleradores de negocis que participaran en la jornada.

 

La sessió d’aquest dimecres també serà una oportunitat per a conèixer de prop les iniciatives i projectes que s’estan duent a terme a la regió de Lleida en matèria d’energia sostenible. Ponent compta amb una llarga tradició en la gestió de recursos naturals i en la promoció d’iniciatives sostenibles, la qual cosa fa que sigui un lloc idoni per a acollir un esdeveniment d’aquestes característiques. No hi faltis!