Recent agressió a Lleida: Descarten motivació racista

Els Mossos d'Esquadra descarten la motivació racista en la suposada agressió que va tenir lloc al barri de Cappont de Lleida a un veí senegalès la setmana passada. Uns fets que el mateix alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va condemnar al Ple. Ell mateix va explicar al Ple d'Estat de la Ciutat el passat divendres que la víctima va ser abordada per una persona que li va preguntar si volia treballar. Al dir-li que sí, el va fer entrar en un espai i allà va ser conduït en una sala on hi havia cinc nois que l'haurien agredit «brutalment» fins que va arribar la Guàrdia Urbana.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Així i tot, la víctima va posar una denúncia per maltractament lleu aquest dimecres. Segons el relat de la víctima, el propietari d'un gimnàs el va acusar mentre ell passava per davant de l'establiment, d'haver-li robat la bicicleta a un client i el va colpejar de forma lleu.

 

Recent agressió a Lleida: Descarten motivació racista

Descartada la motivació racista a l'agressió d'un veí senegalès al barri de Cappont de Lleida. | ACN

 

Després li va demanar disculpes quan algunes de les persones que eren al gimnàs li van explicar que no era ell. Arran del relat de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo al Ple, diumenge es va convocar una concentració per condemnar els fets. En total, unes 200 persones van concentrar-se a la capital del Segrià per condemnar aquesta agressió que va patir un veí d'origen senegalès. Concretament, la mobilització va tenir lloc a la plaça Blas Infante de Lleida i va servir per condemnar l'agressió per motius racistes i xenòfobs que va patir la víctima en mans de cinc nois. L'acte va ser convocat per Ndiatiguia, ASENLEP i FOCCS Lleida amb el suport de  SOS Racisme, les plataformes Fruita amb Justícia Social i Pardinyes per la Dignitat, la Coordinadora d'ONGD Lleida, l'Associació Unim Cultures, CGT Lleida i CDR Cappont, que van denunciar l'agressió i van criticar que els Mossos d'Esquadra no haguessin obert un expedient per delicte d'odi en el moment de conèixer els fets.

 

A dia d'avui, la víctima es troba bé a nivell físic, tot i que té contusions per diferents part del cos. En l'àmbit psicològic, la víctima es troba confusa i «té por de sortir al carrer».