Es recapten més de 20.000 euros al Posa’t la Gorra de Balaguer

La diada solidària del 'Posa't la gorra Balaguer 2021', que va tenir lloc aquest passat diumenge 10 d'octubre, va acollir un seguit d'activitats de sensibilització i recaptació en pro de la lluita contra el càncer infantil i juvenil.

 

Aquesta festa solidària és un referent a les Terres de Lleida on la principal font de recaptació, destinada a AFANOC, és la venda de gorres i samarretes. Enguany, en una edició marcada per la pandèmia i després de no haver-se pogut realitzar l'edició de l'any passat s'han venut més de 3.000 gorres.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La resta d'ingressos com són els donatius, la tómbola els famosos i la 'Barana de la Generositat' on més de 50 empreses de Balaguer i comarca col·laboren amb pancartes omplint el pont Nou, van adreçats a la investigació i la recerca del càncer infantil a través del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). La diada va començar amb la cursa /caminada de 5 km amb una participació superior a les mil persones, totes elles amb la seva gorra i samarreta comprada el mateix dia o en dates anteriors.

Es recapten més de 20.000 euros al Posa’t la Gorra de Balaguer

Es recapten més de 20.000 euros al Posa’t la Gorra de Balaguer | LleidaDiari.cat

 

L'acte institucional conduït per la periodista i politòloga Magda Gregori

Després de la cursa va tenir lloc el lliurament de premis, i seguidament l'acte institucional conduït per la periodista i politòloga Magda Gregori, on es va fer el lliurament de la distinció de la gorra d'honor 2021 a Lluís Cortés per la seva implicació en aquesta festa. L'acte va finalitzar amb la lectura del manifest a càrrec d'infants d'AFANOC de Lleida.

 

A partir de les 11.30 va començar la FIRA DELS SOMNIS, on es van realitzar diversos homenatges als diferents sectors perjudicats com la sanitat, els cossos de seguretat, les empreses, les entitats esportives, el món de la cultura (especialment la música i el cinema), l'àmbit educatiu i del lleure. Sectors que van estar presents en les edicions anteriors i que sense la seva generositat seria impossible realitzar un certamen solidari com aquest. Aquestes activitats, en format d'exhibicions i exposicions van ser molt ben acollides pel públic assistent.

 

En aquesta fira hi sobresurten com a llocs singulars el bosc dels somnis, un espai on a través d'expressions plàstiques tots els escolars dels centres educatius de la Noguera treballen un tema, aquest any centrat en el món de les dones, amb la barana de les estrelles on els avis i àvies de les residències expressen la seva sensibilitat artística i humana mitjançant materials reciclats, amb un bosc de pel·lícula ple de lones i làmines que ens traslladen al món del cinema, amb un laberint decorat amb dibuixos animats, per acabar amb el passeig dels pobles que acull una quinzena municipis de la comarca de la Noguera i rodalies on promocionen les seves particularitats i potencialitats turístiques i patrimonials.

 

Des de la Comissió organitzadora volen expressar el nostre agraïment als voluntaris, col·laboradors i públic en general, perquè gràcies a tots ells, han pogut assolir uns ingressos de recaptació provisional que superen els 20.000 €.