Successos

Segueixen les rebaixes de penes per agressions sexuals per la llei del ‘només sí és sí’

En un dels casos, la pena passa dels 15 anys de presó a 9 per tres atacs sexuals en diferent grau

Marta Romera
  • febrer 18, 2023
  • 3 min read
Segueixen les rebaixes de penes per agressions sexuals per la llei del ‘només sí és sí’

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat diverses penes per agressions sexuals en aplicació de la llei del ‘només sí és sí’. Es tracta de quatre sentències referents a casos que van tenir lloc a Vic, Barberà del Vallès, Sitges, Pallejà, Caldes de Montbui i Molins de Rei. Un dels condemnats va quedar amb quatre dones a qui va oferir feina entre agost i setembre del 2019. Les trobades eren amb l’excusa d’abordar les condicions del contracte, però va atacar sexualment tres d’elles a Pallejà, Caldes i Molins de Rei amb tocaments i fins i tot penetració en un dels casos amb l’amenaça d’una navalla. El TSJC li ha reduït el global de la condemna de 15 anys de presó a 9.

A més, com que les trobades es feien en el cotxe del condemnat, aprofitava per quedar-se amb les seves pertinences, com ara les seves bosses, telèfons mòbils o diners en metàl·lic. Un altre dels casos es remunta al 2019. Marc G.C. va ser condemnat a sis anys de presó, però el TSJC ha reduït la condemna a quatre amb la nova regulació. L’acusat va conèixer una dona a Vic i després de veure’s una altra vegada al carrer, van quedar a casa d’ella per una entrega de mobles. Allà, segons la sentència, va preguntar-li si volia mantenir relacions sexuals i davant de la seva negativa la va violar, provocant-li lesions.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

D’altra banda, la sala d’apel·lacions també ha revisat la condemna d’un home que va tancar la víctima al seu domicili de Barberà del Vallès i, malgrat la negativa d’aquesta a mantenir relacions sexuals, la va penetrar anal i vaginalment. A conseqüència dels fets, la dona va patir lesions de diferent tipus i va necessitar ajuda psicològica. La sentència fixava una pena de 7 anys i set mesos de presó per un delicte d’agressió sexual consumat i el trencament de mesura cautelar. Amb l’aplicació de la llei del ‘només sí és sí’, la pena de presó queda en cinc anys.

 

Un altre dels casos revisats és el d’un condemnat de Sitges, que va intentar agredir sexualment una dona al seu domicili oferint-li diners a canvi de mantenir relacions. La seva pena inicial era de 3 anys i mig de presó per un delicte d’agressió sexual en grau de temptativa i lesions lleus. Amb la revisió de la nova llei, la sala estima el recurs d’apel·lació i revoca la pena, mantenint només la pena d’un mes de multa.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *