Rebaixen l’IVA de les compreses, tampons i productes d’higiene femenina

El Govern espanyol inclou en el paquet per combatre la inflació la rebaixa l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) del 10% al 4% per compreses, tampons i productes d’higiene femenina d’ús habitual, una reivindicació històrica del moviment feminista. “Són productes essencials i no luxes“, ha dit la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, en un missatge a Twitter. 

firetes-lleida-bo

A més, Díaz ha assegurat que reduirà aquest impost indirecte també en els preservatius i anticonceptius no medicinals. Les mesures formen part d’un pla per rebaixar impostos de manera selectiva per les rendes baixes, mitjanes, pimes i autònoms i alhora, incrementar la pressió fiscal als grans patrimonis i empreses.

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, s’ha mostrat “especialment satisfeta” perquè la rebaixa de l’IVA de compreses i tampons s’hagi inclòs en el paquet. “Una injustícia, la de la taxa rosa, que les dones -especialment les més precàries- porten massa temps suportant”, ha dit Belarra en un missatge a Twitter.