Ramaderia Pifarré enterra els dos vedells a la seva pròpia granja

Ramaderia Pifarré enterra els dos vedells a la seva pròpia granja| Redacció – Fotografia: Ramaderia Pifarré

 

Ramaderia Pifarré va rebre divendres una notificació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació on ens comunicaven que la solució per donar sortida als dos vedells morts de l’explotació seria l’enterrament dels dos animals en la fossa de l’explotació ramadera. Una fossa que estava hermèticament tancada des del 1992 quan es van enterrar dos vaques.

Aquesta mesura excepcional s’ha executat aquest dissabte 28 de novembre a les 12.00 hores. Les condicions proposades per la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia han estat que l’enterrament fos en una fossa seca, que s’apliqués una quantitat del 30 al 50% de calç viva en relació al pes dels vedells enterrats i que el lloc fos inaccessible a altres animals. La veterinària de l’oficina comarcal del Segrià ha certificat que s’han complit totes les condicions de bioseguretat.
 
La solució d’enterrar dos vedells en la pròpia finca és una actuació extraordinària que respon a la situació del bloqueig irracional al qual està sotmès Ramaderia Pifarré
 
“Volem agrair aquesta gestió provisional per solucionar el problema sanitari al dos sindicats agraris ASAJA i UP, a la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia i als responsables dels Serveis Territorials de Lleida”, afirmen des de la família. I afegeixen: “Seguim demanant a les Administracions una solució definitiva al nostre cas. Fa temps que estem advertint de les conseqüències del bloqueig i malauradament tot el que vam pronosticar des del mes de setembre s’està complint”.