Edició 2020

Raimat enceta la temporada de la verema a Europa amb la seva tradicional recol·lecció manual i nocturna

  • agost 1, 2017
  • 3 min read
Raimat enceta la temporada de la verema a Europa amb la seva tradicional recol·lecció manual i nocturna
Raimat enceta la temporada de la verema a Europa amb la seva tradicional recol·lecció manual i nocturna

La primera nit de recol·lecta a Raimat. | LleidaDiari.cat

 

El celler Raimat, del Grup Codorniu, ha donat el tret de sortida aquest dilluns a l'inici de la verema a Europa. De nit i amb la seva característica recol·lecció manual, la campanya 2017 de Raimat esdevé la més ecològica de la història del celler de la DO Costers del Segre gràcies a l'entrada en producció ecològica de varietats com ara el xarel·lo, la garnatxa i el moscatell. En aquest sentit, en els tres pròxims anys, el celler lleidatà preveu que tota la seva producció sigui ecològica. Les condicions climàtiques «equilibrades» que s'han donat aquest any a la zona fan preveure a Raimat una collita «d'excel·lent qualitat», tot i que la producció serà un 10% inferior a la darrera campanya. La collita d'aquest dilluns a la nit, que s'ha iniciat amb la recollida de raïm de la varietat chardonnay destinada a l'elaboració de cava, arribarà al mercat aproximadament d'aquí a un any i mig.

El centenari celler de Raimat segueix sent líder europeu en viticultura sostenible i, a la vegada, es consolida com una de les principals bodegues estatals en posseir la major extensió de vinya ecològica, superant les 200 hectàrees. I és que la d'enguany, serà la verema més ecològica de la història del celler lleidatà gràcies a l'entrada en producció ecològica de varietats com el xarel·lo, la garnatxa i el moscatell. Raimat està treballant per tal que en els tres pròxims anys tota la seva producció de raïm sigui ecològica, segons ha explicat Xavier Farré, director de viticultura de Raimat.

De nit, a mà i només una cara del cep. D'aquesta manera tan característica, l'equip de viticultura de Raimat selecciona el raïm, cep a cep, per tal d'obtenir expressions diferencials a nivell de gustos i aromes. Una minuciosa selecció manual que busca assegurar uns vins equilibrats i intensos. Així mateix, gràcies a les baixes temperatures de la recol·lecció nocturna, s'afavoreix a preservar els aromes i evitar fermentacions no desitjades, segons Farré.

 

Vista general de la verema nocturna. | LleidaDiari.cat

 

Les condicions climàtiques equilibrades que s'han donat aquest any a la zona fan preveure a Raimat «una collita de gran qualitat, que afavorirà un any més la producció de vins d'alta qualitat», segons Xavier Farré. El director de viticultura de Raimat ha destacat que «les condicions climàtiques han estat molt favorables, tal com vénen sent aquests últims anys». En aquest sentit, ha explicat que «vam tenir un juny molt calorós, però juliol ha estat típicament normal amb calor de dia i temperatures suaus a les nits». Tot això ha permès que «el raïm estigui sa, hagi madurat molt bé», motiu pel que el celler lleidatà espera una «qualitat excel·lent». Pel que fa a producció, Raimat estima que aquesta campanya se situarà entorn als sis milions de quilos, un 10% inferior a la passada. 

 

La collita que ha començat aquesta nit, recollint raïm de la varietat chardonnay destinada a l'elaboració de cava, arribarà al mercat aproximadament d'aquí a un any i mig. La recol·lecció prosseguirà a Raimat amb la verema de ceps destinats a l'elaboració de vins blancs que s'allargarà fins a mitjans del mes de setembre i que finalitzarà amb la recol·lecció de varietats per vins negres a l'octubre. 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.