Raimat celebra fins diumenge la seva festa major

Raimat està de festa major. Els veïns i veïnes d'aquesta Entitat Menor Descentralitzada inicien avui quatre dies de festa, en què tindran lloc activitats per a grans i petits, amb els tradicionals balls, torneig de botifarra, de bitlltes, jocs infantils o homenatge a la gent gran, i les més actuals, com les sessions de Dj, la gimcana de fang o les actuacions de l'escala en hi-fi.

 

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha assistit a l'inici de la festa, aquesta tarda, amb el pregó i la cercavila pels carrers de Raimat. L'alcalde s'ha referit a la pregonera, la investigadora de l'IRBLleida i degana de Medicina de la Universitat de Lleida, Anna Casanovas, que és veïna de Raimat. Pueyo ha remarcat la importància d'assolir una societat igualitària, que garanteixi la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, entre nois i noies, i que aquesta defensa de la igualtat de gènere és una cosa que implica tothom.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge de la festa major de Raimat

Raimat celebra fins diumenge la seva festa major | LleidaDiari.cat

 

L'alcalde ha ressaltat la trajectòria professional de Casanovas i l'ha posat d'exemple perquè les noies hi puguin veure una referent i assolir allò que es proposin.

 

La creació de la Fundació Comunitària Raimat

L'alcalde ha destacat l'espai natural que envolta l'EMD, que encara pren més valor amb iniciatives recents com la creació de la Fundació Comunitària Raimat o el projecte Raimat Natura. L'alcalde ha parlat del treball i la relació permanent que mantenen la tinent d'alcalde Jordina Freixanet, com a regidora de referència de Raimat, i la presidenta de l'EMD, Ainhoa Casabon, per aconseguir el màxim de serveis i benestar per a les famílies de Raimat. Entre altes, ha apuntat les 15 parcel·les destinades a joves per fer-hi habitatges, gràcies a la col·laboració entre el celler de Raimat, l'EMD i la Paeria.

 

Diversos regidors de la Paeria han participat en el tret de sortida de la festa major, amb el pregó que s'ha fet a la sala d'actes. Després ha tingut lloc la cercavila, amb els gegants i capgrossos, enguany amb especial atenció a les figures dels veremadors que han canviat de vestuari. El confeti no hi ha faltat per cloure el recorregut a la pista del frontó.