
El Castell de Raimat ha acollit aquest matí la presentació de les jornades gastronòmiques del Raimat Arts Festival, l’esdeveniment de promoció del territori que impulsa la Fundació Comunitària Raimat i que celebrarà la seva primera edició els dies 15 i 16 d’octubre a les bodegues Raimat.
El paer en cap, Miquel Pueyo, ha acompanyat avui en la presentació a la presidenta de la Fundació, Elena de Carandini, al director del celler Raimat, Joan Esteve, i als xefs lleidatans Joel Castañé (La Boscana), Xixo Castaño (Malena), Gonzalo Ferreruela (Ferreruela, cuina de la terra) i Jesús Gimena (L’Espurna).

El Raimat Arts Festival, que està agermanat amb el Napa Valley Festival de Califòrnia, és planteja com un festival d’art, música i gastronomia que promociona Lleida i els seus productes agroalimentaris. Les jornades gastronòmiques seran una mostra de cuina de proximitat, que se celebrarà entre el 7 i el 16 d’octubre, amb ofertes de menús a preu tancat i oberts a tota la ciutadania en els restaurants participants. Durant el festival també s’oferirà el Tast de Lleida, una fira gastronòmica amb la degustació dels productes dels xefs locals.
Els millors vins i el patrimoni cultural
«Tenim els millors vins i el patrimoni cultural, la gastronomia, el paisatge i les persones, tot envoltat de música i art. Aquesta és la nostra eina i a través d’aquest festival volem promocionar el territori i que vinguin les persones a veure i gaudir de Lleida», ha afirmat De Carandini.
Pueyo li ha agraït a ella i a tot el seu equip l’esforç i la dedicació per a fer possible aquest esdeveniment vinculat a l’art, la música i la cultura del vi. A més, ha recordat la tasca pionera del seu besavi, Manuel Raventós, per a aconseguir la transformació del territori de Raimat a partir de la seva tasca per a impulsar-hi la vinya.