Dos nous radars de tram entren en funcionament a l’A-2, a la comarca de l’Anoia

Dos nous radars de tram entren en funcionament a l'A-2, a la comarca de l'Anoia | CatalunyaDiari.cat

 

Aquest dijous, 16 de maig, entren en funcionament dos nous radars de tram. El Servei Català de Trànsit, doncs, continua endavant amb el seu Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014 – 2020, el qual pretén que els vehicles evitin circular amb una velocitat excessiva o inadequada, i d'aquesta manera es redueixi la sinistralitat d'aquest tram. Els cinemòmetres, a més, resulten una eina d'allò més eficaç que s'alinea amb l'estratègia de la Visió Zero.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El nou radar es localitza a l'A-2, entre Jorba i Argençola

Quant a la localització d'aquests nous radars de tram, el primer d'ells està situat a l'A-2, concretament entre Jorba i Argençola, a la comarca de l'Anoia i en sentit Barcelona. El dispositiu s'estendrà al llarg de 5,96 quilòmetres, i estarà situat entre els punts quilomètrics 539 + 210 i 545 + 170, amb un límit màxim de velocitat permès de 120 km/h.

 

D'altra banda, el segon cinemòmetre —situat en sentit Lleida— es trobarà ubicat entre els quilòmetres 545 + 175 i 539 + 204, controlant un tram de 5,97 quilòmetres de longitud.

 

Ja són 30 els radars de la xarxa viària catalana

Amb aquests nous radars de tram, la xarxa viària catalana comptarà amb un total de 146,443 quilòmetres controlats pe aquest sistema de velocitat mitjana, i ja seran 30 el nombre de dispositius escampats per totes les carreteres de Catalunya.

 

Amb tot, la reducció de la sinistralitat i l'augment de la seguretat viària no són els únics avantatges que comporten els cinemòmetres. En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit també pretén evitar les frenades sobtades i aconseguir que els vehicles circulin amb velocitats més igualades i uniformes al llarg del tram.

 

Però no només això, ja que està comprovat que els radars de tram exerceixen una gran influència en el comportament dels conductors, encara més si tenim en compte que és un sistema complementari a la resta de dispositius convencionals.  

 

També et pot interessar…