Sense Categoria

Quiròfans tancats i llistes d’espera d’un any i mig

LleidaDiari
  • desembre 20, 2012
  • 2 min read
Quiròfans tancats i llistes d’espera d’un any i mig

Quiròfans tancats i llistes d’espera d’un any i mig| Text i fotografies: Laura Biela

 

Llistes d’espera interminables, pacients que moren abans de que se’ls hi diagnostiqui la malaltia o el tancament de quiròfans són alguns dels temes que s’han tractat aquest dijous en l’assemblea que s’ha organitzat a l’Arnau de Vilanova. En aquest espai, així com a l’Hospital Santa Maria, una vintena de persones hi passaran la nit com a mostra de protesta contra les retallades. 

Ja fa setmanes que els treballadors del Santa Maria protesten a les portes del centre cada dia a les 10.30 hores. Aquest dijous, i per fer més ressò a aquestes protestes, han decidit juntament amb l’Arnau de Vilanova convocar una sèrie d’actes per a que se’ls escolti i se’ls doni una solució. A les 15.00 hores, treballadors i usuaris de tots dos centres han dut a terme una cadena humana que enllaçava els dos hospitals.

Aquesta nit, al voltant de les 20.00 hores, treballadors i usuaris s’han concentrat de nou en aquests edificis per muntar diverses tendes de campanya amb la intenció de passar la nit allí. Abans de sopar, a l’Hospital Arnau de Vilanova s’ha dut a terme una assemblea per debatre els diferents aspectes que preocupen tant al personal com als pacients. En aquest acte, tothom ha deixat de banda el seu càrrec i ha parlat com un usuari més.

Alguns s’han queixat de les interminables llistes d’espera: “Desconeixem les llistes d’espera reals. Sabem que són interminables, però no ens podem fer una idea de fins a quin punt. Hi ha traumatòlegs que operen fractures després d’un any i mig”, ha explicat una de les assistents.

En aquest sentit, una altra de les participants ha afegit: “Tanquen els quiròfans per Setmana Santa, per Nadal… Segons l’empresa, els hi surt molt més rentable tenir habitacions buides i quiròfans tancats, que tot estigui en marxa”.

L’objectiu ara és buscar una forma de conscienciar al pacient i als propis treballadors d’aquests centres hospitalaris per a que es sumin a les mobilitzacions, que hi formin part i que lluitin pels seus drets, ja que estant tots units és l’única manera de poder aconseguir fer un pas endavant i aconseguir alguna cosa.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *