Sense Categoria

Una quinzena de joves realitzen un camp de treball al Pla d’Almatà, a la Noguera

Avatar
  • juliol 27, 2018
  • 4 min read

Imatges del camp de treball | LleidaDiari.cat

 

Una quinzena de joves de diferents nacionalitats participen en el camp de treball Almatà '18 organitzat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. El camp de treball es duu a terme al jaciment arqueològic del Pla d'Almatà i consisteix en la delimitació de la muralla a la part sud – oest del jaciment. La intervenció consta de la neteja de la vegetació i l'excavació de l'estrat superficial fins a trobar la cota de la muralla. El projecte arqueològic forma part de la línia de recerca del Museu de la Noguera, que és qui coordina la intervenció. Al camp de treball, els joves aprenen la metodologia arqueològica i se sensibilitzen amb el patrimoni de la ciutat. Els joves treballen al jaciment tots els matins i durant les tardes realitzen diferents activitats de descoberta de la ciutat. Els treballs van iniciar-se el passat dimecres 18 de juliol i es perllongaran fins al dilluns 30 de juliol.

Més imatges dels joves al camp d'Almatà

Més imatges dels joves al camp d'Almatà | LleidaDiari.cat

 

 

Altres camps de treball

Aquest no ha estat l'únic camp de treball que s'ha dut a terme aquest estiu a la demarcació de Lleida. Concretament, Linyola ha estrenat una passarel·la de fusta al camí de Montgai, que servirà per creuar d'un costat a l'altre de la segona séquia del poble. Aquesta construcció ha estat pensada i duta a terme pels quinze joves del camp de treball de Linyola, els quals durant quinze dies han estat treballant per recuperar la via verda que envolta el municipi, valorant escenaris de la Guerra Civil a Linyola com a eix principal d'actuació. Durant les darreres dues setmanes, els joves voluntaris, provinents d'arreu de Catalunya, també han estat treballant en l'excavació i restauració d'un dels dos nius de metralladores que s'han localitzat al Tossal de la Costera. Segons Àlex Mases, alcalde de Linyola, «Ara quedarà pendent per l'any vinent la meitat de l'excavació i la total restauració del segon niu».

 

L'alcalde explica que també s'han transformat i embellit les escales del Castell amb pintura mural, seguint un disseny de l'artista local Àlvar Farré. «L'obra es batejarà amb el nom «Matisos d'Esperances», a causa de les diferents tonalitats de verd que s'han volgut utilitzar en les diferents escales. «Com ja sabeu, el verd és el color de l'esperança. Amb aquests 'matisos' i les diferents tonalitats s'ha volgut fer una al·legoria al significat de l'esperança i la 'Cultura de la Pau' en contraposició al sentit de qualsevol guerra i en especial a la Guerra Civil espanyola», apunta Mases. Una altra de les tasques que han dut a terme els joves voluntaris ha estat l'organització o muntatge de l'exposició fotogràfica d'imatges de la Guerra Civil, fetes a Linyola i al seu terme l'any 1938. L'exposició porta el nom de «Primers trets de Francesc Boix» autor de les fotos. Aquesta exposició es podrà visitar des de l'últim cap de setmana de juliol fins a la Festa Major d'agost, als matins dissabte i diumenge.

 

Finalment els joves del camp de treball han instal·lat els cartells indicatius per senyalitzar el recorregut que ells mateixos han netejat. «També s'han encarregat del disseny i l'elaboració del tríptic explicatiu de la ruta. Per l'any que ve quedarà pendent la instal·lació de taules bancs i barbacoes al bosquet per tal d'habilitar-lo com a zona de pícnic», finalitza l'alcalde.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *