Sense Categoria

Quim Torra visita la Paeria i coneix al nou alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa

Avatar
  • setembre 28, 2018
  • 3 min read
Quim Torra visita la Paeria i coneix al nou alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa
Torra visitant l'Arxiu

Torra visitant l'Arxiu | LleidaDiari.cat

 

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha donat aquest divendres la benvinguda al Palau de la Paeria al President de la Generalitat, Quim Torra, que es troba en visita institucional a la ciutat de Lleida. Torra ha signat al Llibre d'Honor del consistori i ha destacat la llarga tradició històrica de la ciutat i com ha sabut conservar el nom tradicional de la Paeria per a la seva principal institució.

  

  

Torra també ha visitat el Saló de Plens on ha pogut conèixer el Retaule i ha mantingut una breu reunió amb l'alcalde. A continuació, el President ha visitat l'Arxiu Municipal, on ha conegut l'Armari de les Cinc Claus i s'ha interessat per alguns dels documents més importants que conserva, com la Carta de Poblament del 1150, la concessió de la Fira de Sant Miquel el 1232, el privilegi de Paeria del 1264 i el còdex dels Usatges i Constitucions de Catalunya. El paer en cap l'ha obsequiat amb una còpia en facsímil d'aquest important document, que data del segle XIV.

 

Quim Torra en la seva recepció a la Paeria

Quim Torra en la seva recepció a la Paeria | LleidaDiari.cat

 

 

  

El President Torra visitarà aquesta tarda la Fira de Sant Miquel. A la recepció al Palau de la Paeria han participat també el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, els tinents d'alcalde Montse Mínguez, Xavier Rodamilans, Rafael Peris, Montse Parra i Joan Gómez i els regidors Toni Postius, Carme Culleré, Paco Cerdà, Cristina Simó, Marta Gispert, Carles Vega, Josep Maria Baiget, Núria Marín, Francesc Gabarrell i Carlos González.

 

 

El 'tour' de Torra per la ciutat

La visita de Torra ha seguit a les 11.15 hores a la Caparrella, on ha visitat l'associació La Torxa, dedicada a atendre persones amb discapacitat psíquica. L'acompanyaran en la visita el president de La Torxa, Josep Martí, i la directora del centre, Esther Macià. En aquesta visita també hi serà present el president de la DIputació de Lleida, Joan Reñé. Torra s'adreçarà als membres de l'entitat, així com també als familiar en acabar l'acte. La Torxa és una entitat fundada l'any 1987, la qual promociona el treball, la integració i el suport a les famílies.

Quim Torra amb la corporació municipal

Quim Torra amb la corporació municipal | LleidaDiari.cat

 

 

Torra continuarà el seu 'tour' per la capital del Segrià, a les 12.30 hores, moment en què inaugurarà la nova seu de Pimec Lleida. De la mà del seu president, Josep Gonzàlez, i del president de Pimec Lleida, Jaume Saltó, coneixerà les instal·lacions en primera persona. El cap de l'Executiu estarà acompanyat en aquest acte per l'alcalde de Lleida i per la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

 

Al voltant de les 13.45 hores, està previst que Torra descobreixi l'obra commemorativa dels fets de l'1 d'octubre a les instal·lacions de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Lleida. Sole Sebastia, directora del centre a Lleida, acompanyarà el cap del Govern en aquesta visita, que comptarà amb la lectura d'un manifest per part d'un professor del centre.

 

Ja a la tarda, a partir de les 16.40 hores, està previst que Torra visiti la 64a Fira Agrària de Sant Miquel -Saló Nacional de la Maquinària Agrícola, en aquest cas, acompanyat per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i pel director general de Fira de Lleida, Oriol Oró.

  

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *