Els quilos de xocolata que menja una persona de mitjana a l’any a Espanya

El 13 de setembre se celebra el Dia Internacional de la Xocolata. Aquest dia es posa en relleu la importància d'un dels aliments favorits a Espanya, que es consumeix amb una mitjana anual de 3,63 kg per persona, una xifra que ha augmentat un 3,1% i que ha incrementat les vendes en un 3,5% respecte del 2019, segons dades de l'Informe del Consum Alimentari a Espanya 2021.

 

Tot i això, cal tenir en compte que la xocolata que es consumeix ha de ser d'alta qualitat, ja que, segons afirmen experts, el consum de xocolata produït amb un alt nivell de cacau (igual o superior al 70%) és beneficiós per a la salut de les persones. «Un bon cacau és com una font d'energia que produeix sensació de benestar. Això és degut al triptòfan que conté la xocolata fosca, un aminoàcid essencial que utilitza el cervell per produir serotonina», explica Santiago Peralta, fundador de Paccari.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge de xocolata

Els quilos de xocolata que menja una persona de mitjana l'any a Espanya | Pixabay

 

Els seus beneficis

Val la pena recordar que, a més de les característiques favorables per a la salut esmentades anteriorment, la xocolata rica en cacau té els beneficis següents:

  • És una font d'energia alta.
  • L'alt percentatge de cacau que té la xocolata negra suposa que aquesta tingui menys calories i que s'activi el metabolisme.
  • És bo per al cor. Això és degut a la seva composició rica en polifenols i flavonoides que poden ajudar a reduir la inflamació del cor i així augmentar el colesterol bo.
  • Millora el funcionament del cervell. Els flavonoides que conté aquest aliment s'acumulen a les regions del cervell encarregades de la memòria i de l'aprenentatge.
  • Prevé l'envelliment prematur de la pell. L'alta concentració en antioxidants que conté la xocolata negra fa que les persones tinguin una pell més suau i més resistent als raigs UVA.
  • Augmenta l'ànim i produeix una sensació de benestar. Dos dels components de la xocolata són la feniletilamina i el triptòfan.
  • La feniletilamina és una hormona natural que segrega el cervell, responsable d'aixecar la moral. El triptòfan és un aminoàcid essencial que utilitza el cervell per produir la coneguda “hormona de la felicitat”, la serotonina, la mateixa que fa que aquest aliment ens produeixi sensació de benestar.