Sense Categoria

Quatre morts més a la residència de Tremp i ja en són 53 des de l’inici del brot

LleidaDiari
  • desembre 14, 2020
  • 3 min read

Quatre morts més a la residència de Tremp i ja en són un total de 53 des de l'inici del brot | LleidaDiari.cat

El brot de covid-19 que afecta la Residència Fiella de Tremp ha provocat la mort de quatre persones més entre aquest dilluns i diumenge. D'aquesta manera, segons dades de Salut, s'ha passat de 49 a 53 defuncions des de l'inici del brot que afecta 81 residents i 42 treballadors positius amb el virus.

 

Del total d'usuaris amb coronavirus, n'hi ha 12 que han estat traslladats a l'Hospital del Pallars. Està previst que aquest dilluns es comencin a fer desaïllaments parcials d'usuaris de la residència. El Departament va intervenir el centre el passat 28 de novembre després de detectar una “situació descontrolada”, acusació que el patronat de la residència va negar el cap de setmana passat a través d'un comunicat.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Un expedient sancionador

Cal recordar que el Departament de Treball, Afers Socials i Família va decidir obrir un expedient sancionador al centre després de considerar que no s'havien complert amb els protocols de forma adequada. Segons van informar a través d'una roda de premsa telemàtica, al centre faltaven uns bons registres de medicaments i en alguns casos no s'havia procedit de forma correcta a la sectorització dels positius, entre altres. En la mateixa línia, Fiscalia de Lleida també va decidir iniciar una investigació amb l'objectiu de saber si s'han seguit els passos indicats davant un brot de coronavirus o no.

 

La versió de la direcció de la residència

Des de la direcció Fundació Jaume Fiella de Tremp van emetre dissabte passat un comunicat, en el qual, asseguren que «en tot moment a la residència es van complir responsablement tots els protocols, no hi va haver descontrol de registres i es va assegurar l'atenció humana, higiènica, mèdica i farmacològica dels residents».

 

Destaquen que, fins a l'aparició del primer positiu el passat 19 de novembre, la residència era considerada com una «verda”, ja que no havien hagut de lamentar cap brot per coronavirus amb anterioritat.
No obstant això, en les últimes setmanes asseguren estar vivint una «dolorosa situació excepcional».
Finalment, lamenten «profundament la mort dels nostres residents, ens sentim propers a les nostres famílies que han perdut un ésser estimat i compartim el dolor de tota la ciutat de Tremp».

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *