Sense Categoria

Quatre concerts conformen el 7è Cicle Musical Tardor de Torrelameu

LleidaDiari
  • octubre 19, 2021
  • 3 min read
Quatre concerts conformen el 7è Cicle Musical Tardor de Torrelameu

La vicepresidenta de l'IEI, Estefania Rufach, acompanyada de l'alcalde de Torrelameu, Carles Comes, i de l'organitzador, Gerard Garcia, han presentat aquest dilluns el cicle Musical Tardor de Torrelameu que se celebrarà en aquest municipi els dies 23 d'octubre, 6 i 20 de novembre i 4 de desembre.

 

Així, l'organització ha previst un concert cada quinze dies al Centre Cívic del municipi i a l'església, fent coincidir el darrer amb l'encesa de llums de Nadal i de l'arbre a la plaça de l'Església, essent un concert protagonitzat pels infants del poble. Estefania Rufach ha explicat que «és d'agrair que els pobles petits organitzin activitats culturals una vegada ha passat l'estiu, perquè és una manera d'animar a la gent a sortir i a trobar-se».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

De la seva bada, Carles Comes, ha destacat que «aquests concerts de tardor són molt esperats». S'acaben pel pont de la Puríssima «i fem el concert, cantada a la plaça amb tota la gent del poble, i amb la guitarra d'en Gerard, fem una torronada per tothom i finalment, la persona més jove i més gran, fan l'encesa de la il·luminació de Nadal».

Quatre concerts conformen el 7è Cicle Musical Tardor de Torrelameu

Quatre concerts conformen el 7è Cicle Musical Tardor de Torrelameu | LleidaDiari.cat

 

Tot un desig de part de la gent

Finalment, Gerard García ha dit que la passada edició i aquesta el retrobament amb la música és tot un desig de part de la gent, ha posat en valor el protagonisme de la gent del poble en el darrer concert. «En un poble petit, de pagès, amb una tardor que és tristesa, foscor i soledat, volem que la gent que vulgui, tingui una estona –no més d'una hora- per escoltar música diversa, i si podem aprofitar la sonoritat de l'església, molt millor».

 

La proposta d'aquests cicles varia des de concerts instrumentals, de veu, corals, de temàtiques diverses passants per peces musicals de bandes sonores, músiques de tots els temps, trobadors amb èxits d'ahir i d'avui.

 

La programació dels concerts

§ Dissabte, 23 d'octubre: The Black Birds: Basat en l'essència energètica dels negro spirituals; en un gospel actual, melòdic i vibrant; i en els barbershop. Els components del grup són: Joan Baptista Sans, Francesc d'Assís Pagès, Francisco Villas i Jordi Boltes.

§ Dissabte, 6 de novembre: Cantaires de la Coral Maristes Montserrat i músics convidats, amb un concert que porta per títol 'A cau d'orella'.

§ Dissabte, 20 de novembre: Lleidart Ensemble, amb 'Bolling & friends'. Un concert de cambra que barreja músiques d'arreu, des del tango argentí, al chorinho brasiler, passant pel blues americà amb ritmes africans, amb una obra del compositor Claude Bolling com a plat fort. Els components del quartet són; Marta Castelló (piano), Neus Puig (flauta), Roger Azcona (contrabaix) i Ignasi Corella (bateria).

§ Dissabte, 4 de desembre: Nens i nens de Torrelameu, que cantaran sota el títol 'El Nadal ja ha arribat'.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *