Sense Categoria

Quant costa als lleidatans substituir una paperera?

LleidaDiari
  • maig 31, 2016
  • 2 min read
Quant costa als lleidatans substituir una paperera?

Quant costa als lleidatans substituir una paperera?| Text i fotografia: Laura Biela

 

Algú s'ha plantejat alguna vegada el cost que té canviar una paperera de la via pública que s'ha fet malbé? I un banc? Inclús, un parc infantil danyat? Aquestes són algunes de les dades que ha inclòs l'Ajuntament de Lleida en la campanya #Lleidadetots, que pretén fomentar el civisme entre la ciutadania.

A través de deu situacions quotidianes, la Paeria pretén aconseguir la complicitat de tots els lleidatans per un major civisme als carrers, places i espais públics. La iniciativa compta amb dos fases: una primera, que arrencarà aquest dimecres, i que demana respectar els horaris de recollida de brossa, cuidar el mobiliari urbà i recollir els excrements de gos, entre d'altres aspectes; i una segona fase, que s'iniciarà després de l'estiu, que pretén incidir en respectar les zones de vianants i el carril bici, així com creuar pels passos de zebra i respectar els semàfors.
 
Segons s'ha donat a conèixer aquest dimarts, la Paeria paga 120 euros per reposar una paperera; 300, si es tracta d'un banc; i fins a 20.000 euros si l'afectació es troba en un parc infantil. Així mateix, també s'ha informat que les multes per no complir l'ordenança de civisme i convivència de Lleida oscil·len entre els 30 i els 3.000 euros segons la gravetats dels actes incívics realitzats.
 
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha presentat la campanya acompanyat del tinent d'alcalde i regidor de l'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, i la tinent d'alcalde i regidora de polítiques de Seguretat Ciutadana i les polítiques per al Civisme i la Igualtat, Sara Mestres, ha explicat que la campanya té “l'objectiu d'interpel·lar directament el ciutadà i fer-li arribar la importància de complir les normatives de civisme, ja que això afecta a la resta de veïns i també a l'economia de tots”.
 
Lleida gasta 8.850.330 euros anuals en manteniment de la via pública i 307.893 euros en despesa vinculada directament a actes incívics, entre els quals 66.000 en neteja de pintades a les façanes, 91.000 euros en contenidors desapareguts o vandalizats o prop de 71.000 euros en reposar robatoris de cables d’electricitat, entre altres.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *