Putin justifica la guerra d’Ucraïna davant «l’amenaça» d’Occident

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha justificat aquells dilluns l'atac sobre Ucraïna davant el que considera una «amenaça» dels països occidentals. «L'OTAN ha començat una guerra contra nosaltres» ha assegurat el mandatari durant la desfilada militar a la Plaça Roja de Moscou, amb motiu del Dia de la Victòria que commemora el triomf soviètic sobre l'Alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial.

 

En el seu discurs, Putin ha dit que l'OTAN «no ha volgut escoltar» i ha subratllat que les seves accions han posat en perill «la seguretat» de Rússia. Per altra banda, el mandatari rus ha equiparat l'acció militar sobre Ucraïna amb la lluita soviètica durant la Segona Guerra Mundial, titllant el bloc occidental de «nounazistes».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Putin justifica la guerra d'Ucraïna davant «l'amenaça» d'Occident | LleidaDiari.cat

 

L'avís de Zelenski al president rus

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha avisat aquest dilluns el president rus, Vladímir Putin, que Ucraïna va guanyar contra el nazisme i que «tard o d'hora» ho farà també contra la invasió russa. En una declaració pel Dia de la Victòria que es commemora a Rússia, Zelenski ha remarcat que «milions d'ucraïnesos van lluitar contra el nazisme» i que el país no cedirà «ni un tros» de la seva història.

 

«No deixarem que ningú s'apropiï d'aquesta victòria», ha assegurat el Zelenski, tot subratllant que Rússia vol que Ucraïna no celebri la derrota sobre el nazime per justificar la invasió sota l'argument de la «desnazificació» del país. «En el Dia de la Victòria sobre el nazisme, estem lluitant per una nova victòria. El camí és difícil, però no tenim dubtes que guanyarem», ha dit el president ucraïnès, que ha remarcat que la victòria arribarà «tard o d'hora».

 

«No hi ha cap invasor que pugui posar arrels en una terra lliure. No hi ha cap invasor que pugui manar sobre persones lliures. Tard o d'hora guanyarem», ha afirmat Zelenski.