Sense Categoria

Tot a punt per a la 10a edició de la Fira del Ferro Pirinenc

Avatar
  • juny 28, 2019
  • 3 min read

Vall Ferrera | R.P.

 

La Vall Ferrera es prepara per acollir el primer cap de setmana de juliol la desena edició de la Fira del Ferro Pirinenc. Aquesta vall, al peu de la muntanya més alta de Catalunya, és un dels indrets més importants del Pirineu en explotació siderúrgica. En aquest context, la Fira és un homenatge al patrimoni natural i cultural d'aquest territori al seu mateix cor, al poble d'Alins (Pallars Sobirà).

 

Durant uns dies de juliol, des de fa 10 anys, tota la Vall Ferrera es troba immersa en aquest esdeveniment que explica les seves arrels i la importància històrica del ferro, i aplega nombrosos visitants que s'apropen per descobrir els secrets ancestrals que acompanyen el treball en aquest material. Com fa milers d'anys, el reflex del foc a les muntanyes ens retorna les màgiques històries dels boscos de ferro. 

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La Fira pren un especial ambient festiu

Amb motiu del desè aniversari, la Fira pren un especial ambient festiu i la Vall Ferrera acull més propostes i activitats que mai. La desena edició de la Fira és una exaltació d'aquest esdeveniment que, un cop l'any, torna a fer ressonar els martells a la vall i també una excusa per donar un cop d'ull enrere i valorar la tasca duta a terme durant les edicions de fira realitzades i els segles de cultura del ferro que han marcat el territori i defineixen la Vall Ferrera.

 

Any rere any, els més de 80 forjadors i forjadores participants en la Fira, provinents d'arreu de Catalunya, de diversos indrets de la península i també de l'altra banda del Pirineu, elaboren un projecte de forja col·lectiu en el que treballen durant tot el cap de setmana als carrers d'Alins. Enguany, el projecte col·lectiu consistirà en la realització d'una gran escultura de benvinguda que es col·locarà a l'entrada de la Vall Ferrera.

 

Es recupera un eslògan que es va fer popular al territori

En aquesta 10a edició es recupera un eslògan que es va fer popular al territori i és singular de la Vall Ferrera, fent referència a la calma de la vall i de les seves muntanyes. «Aquí es pot escoltar silenci» torna a prendre força encapçalant el cartell de la Fira i emmarcant l'escultura col·lectiva de forja que es realitzarà durant el cap de setmana.

 

La Fira prepara una variada oferta gastronòmica de qualitat i proximitat. Com cada any, nombroses persones voluntàries de la vall i dels pobles veïns organitzen i serveixen dinars i sopars populars a base de productes del territori. Paral·lelament comptarà amb un Mercat artesà i agroalimentari amb més de 30 parades de productes elaborats de forma artesanal i de proximitat, d'entre els quals s'hi podran trobar tant productes alimentaris com artesania.

 

També et poden interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *