Tot a punt per la 5a Mostra de Formatges Artesans del Palau

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

Aquest proper cap de setmana se celebra al Palau d'Anglesola la 5a edició de Formatges Artesans, després que l'any passat l'organització decidís no celebrar-la, a causa del context polític que s'estava vivint a Catalunya. La mostra començarà dissabte a partir de les set de la tarda amb una degustació de formatges maridat amb vi dels Vilars d'Arbeca. Posteriorment una xerrada sobre el formatge al món de la cuina i s'acabarà el dia amb un sopar temàtic amb el mateix poliesportiu. Diumenge serà el dia de la fira, oberta a tothom i on es podran adquirir els diferents productes de proximitat. Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, explica que molts comerços del municipi s'han implicat per promocionar el seu establiment durant la mostra.

 

«En total vuit establiments entre comerços, bars i restaurants participaran a la mostra i seran els encarregats d'elaborar el sopar de tapes de formatge de dissabte. D'aquesta manera donen a conèixer el seu negoci i s'impliquen en les activitats del municipi. Aquesta mostra aposta sempre pel producte de proximitat, per tant també comptarem amb la Cervesa Matoll de Mollerussa i vi dels Vilars d'Arbeca i del Castell del Remei. Durant tot el diumenge hi haurà una aula de tast de formatges per qui vulgui degustar els diferents formatges de la mostra», descriu l'alcaldessa. Robert Camps, president de Formatges Camps i membre de l'organització de la mostra junt amb l'ajuntament, explica que amb la mostra del Palau es pretén vincular els formatges amb el territori.

 

«Per defecte, sempre pensem que els formatges vénen dels Pirineus, i les mostres principals de formatges es fan sempre a la muntanya. Amb la mostra del Palau, 10 productors de formatges de tota Catalunya, volem donar a conèixer el nostre producte, fet amb productes de proximitat. La Fira destaca pel valor 'KM 0', és a dir, busquem la matèria principal per a generar els nostres productes el més a prop de casa que podem. En el nostre cas si no trobem el que busquem al Palau ho busquen a Mollerussa, sinó a altres poblacions del Pla, i així vinculem directament la mostra i els nostres productes amb el territori», apunta Robert Camps. El preu per participar en el Sopar Temàtic és de 18 euros. Les persones interessades es poden inscriure al mateix ajuntament del Palau. La mostra i el sopar tindran lloc al Pavelló Municipal.