Tot a punt per a la 10a Mollerussa Lan Party, que creix en inscrits i potencia els espais oberts al públic

La Mollerussa Lan Party de la capital del Pla d'Urgell celebrarà del 9 al 12 de novembre la seva desena edició. La convocatòria d'enguany obrirà amb la màxima de potenciar la participació del públic general amb l'oferta de més d'una vintena d'activitats i tallers oberts a tothom i per a totes les edats. El president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, qualifica de «fita important» el fet d'arribar a aquests deu anys del saló i ha destacat el fet de fer-ho «de forma sostinguda», amb un creixement continu tant pel que fa a nivell participatiu com a infraestructura, la qual cosa ha comportat «una fidelització molt important que ha portat any rere any a tenir una party de referència». Cal recordar que la Mollerussa Lan Party és actualment la més important en l'àmbit de Catalunya i la tercera o quarta –depèn dels anys– en l'àmbit de l'Estat espanyol.

  

  

 

Solsona assegura que, malgrat que mai «ens hem obsessionat» pel nombre d'inscripcions, «és una party ambiciosa», amb uns objectius anuals d'ampliació, organització de tallers o monogràfics, que han estat «elements de reclam» perquè el certamen no només es pugui «viure i veure» pels inscrits sinó també des de fora. Per últim, l'alcalde incideix en el paper i mèrit de l'associació Mollerussa Lan Party al llarg d'aquests anys i recorda que aquest esdeveniment ha donat pas a altres iniciatives com la Drony Party, també amb la col·laboració d'aquest col·lectiu. Des de l'any 2012 el certamen està organitzat per l'associació i Fira de Mollerussa amb la col·laboració de l'Ajuntament.

 

Per la seva part, el director de l'ens firal ha parlat de la voluntat de potenciar l'obertura del certamen en els darrers anys al públic visitant. En aquest sentit, Segarra s'ha referit a la presència al saló d'empreses amb productes relacionats amb la tecnologia, en el que ha definit com a «l'espai més comercial» de la Mollerussa Lan Party, o l'apartat, creat l'any passat i batejat com MLP Kids, que enguany guanyarà presència amb la col·laboració de tres centres educatius –l'escola Minyons d'Urgell de Fondarella, l'escola Les Arrels de Mollerussa i La Salle Mollerussa–, que desenvoluparan diferents activitats i que portaran el divendres dia deu prop de 150 alumnes.

 

Entre les activitats previstes al programa, Segarra ha destacat també el taller 'Descobreix l'Scratch', sobre com funciona schatch i aprendre a programar un joc, que realitzarà dissabte al matí, amb participació gratuïta i adreçat a joves d'entre nou i dotze anys, la firma Engijoc, col·laboradora també l'any passat amb un taller sobre drons.