Lleida

Preocupant pujada de la càrrega de feina als jutjats de primera instància de Lleida

Barrientos diu que aquest augment constata la situació «crítica» que viu la societat arran de la pandèmia

Marta Romera
  • octubre 25, 2022
  • 2 min read
Preocupant pujada de la càrrega de feina als jutjats de primera instància de Lleida

La càrrega de feina als jutjats de primera instància de Lleida s’ha incrementat un 70% el 2021, respecte al 2020, i un 30% respecte al 2019, un augment que, segons el president del TSJC, Jesús María Barrientos, constata la situació «crítica» que viu la societat a causa de la pandèmia. Aquesta pujada la pateix també la secció segona de l’Audiència de Lleida, encarregada de les apel·lacions d’aquests jutjats i per això es preveu crear una cinquena plaça de magistrat a la secció segona el 31 de desembre.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Barrientos també reconeix problemes «seriosos» als partits judicials de Solsona, Tremp, La Seu d’Urgell i Vielha perquè cap d’ells compta amb un jutge titular i la majoria de funcionaris són interins, la qual cosa, diu, «debilita el sistema». Barrientos ho ha dit a l’Audiència de Lleida, on aquest dimarts s’ha reunit la Sala de Govern del TSJC.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *