Sense Categoria

Puja per segon any la xifra de graduats lleidatans en FP que troben feina, un 45%, però no s’arriba a nivells del 2012

LleidaDiari
  • octubre 1, 2015
  • 2 min read
Puja per segon any la xifra de graduats lleidatans en FP que troben feina, un 45%, però no s’arriba a nivells del 2012

Puja per segon any la xifra de graduats lleidatans en FP que troben feina, un 45%, però no s’arriba a nivells del 2012| Text i fotografia: ACN

 

La xifra de graduats lleidatans en FP que troben feina als pocs mesos d'haver acabat els estudis, ja siguin de grau superior o de grau mitjà, pugen aquest 2015 per segon any consecutiu . En concret són un 45%, dels quals un 10% compatibilitzen la feina amb altres estudis. 

L'any que es va tocar fons va ser el 2013, quan el percentatge es va quedar al 40%, però encara no s'assoleix a la xifra del 2012, quan els alumnes amb titulació que treballaven en acabar el estudis eren més de la meitat. En tot cas, hi ha sectors on el grau d'ocupació és molt alt, com el de la fabricació mecànica o el dels serveis -hoteleria i turisme-, on actualment 8 de cada 10 alumnes formats en aquestes matèries troben feina.
 
La taxa d'atur en els graduats de Lleida respecte a Catalunya és un 3,34% inferior. Són dades que ha donat a conèixer aquest dijous el director dels serveis territorials a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, conjuntament amb la Cambra de Comerç de Lleida. Cullerés ha remarcat que amb les dades a la mà queda demostrat que quan més formació tenen els joves més possibilitats tenen de trobar feina i de cobrar sous més alts. 
 
Una altra dada positiva que ha remarcat és que el 30% dels graduats en FP que troben feina s'incorporen al món laboral amb un contracte indefinit. Més de la meitat encara ho fan amb de manera temporal (un 51,65% en el cas de grau mitjà i un 56,73% en grau superior), mentre que més del 7% opten per autoocupar-se a través de projectes d'emprenedoria.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *