Puigdemont rebrà 7.000 euros d’Hisenda com a liquidació pel seu treball de President de la Generalitat

Imatge de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat | Cedida

 

Puigdemont va ser cessat del seu càrrec de president de la Generalitat el passat 27 d'octubre, moment en què va entrar en vigor l'aplicació de l'article 155 per part del govern espanyol. Ara, com a qualsevol treballador que el fan fora, li correspon la liquidació de la seva nòmina en concepte de les extres i les vacances que no ha pogut gaudir.

  

  

Com ha avançat 'El Confidencial', la Generalitat ha revisat aquests dies el seu contracte i ha conclòs que ha de percebre 7.000 euros de mà d'Hisenda. El pagament està encara pendent d'una última revisió sobre els dies de permís no gaudits.

 

Un president «legítim» desallotjat

Tot i que Puigdemont sempre es presenta als mítings de la campanya de Junts per Catalunya per les eleccions del 21-D com a «president legítim», aquesta liquidació confirma el seu desallotjament, almenys temporal, del Palau de la Generalitat.

Ara serà ell el qui decidirà si accepta aquests diners o els rebutja com ja va fer amb la paga que els hi correspon als expresidents de la Generalitat quan abandonen el càrrec. Concretament, Puigdemont es va negar a rebre els 112.000 euros a l'any de pensió, ja que va considerar que no se li aplicava el requisit d'expresident, sinó que encara estava al capdavant de la Generalitat.

Un pagament imminent

El departament dirigit per Cristóbal Montoro defensa que el pagament està a punt de realitzar-se i que es farà efectiu en els pròxims dies. A més afirmen que si no s'ha realitzat abans, ha estat per comprovar que no s'han produït errors en el càlcul de la quantitat.

I és que el Ministeri dubta sobre els dies de descans que Puigdemont no es va poder agafar a l'estiu a causa dels preparatius de l'1 d'octubre. Tot i això, asseguren que el pagament no s'anul·larà i que, en tot cas, es reclamarà més tard el reemborsament de la quantitat que correspongui.

 

Puigdemont al Parlament el dia en què es va declarar la independència.

Puigdemont al Parlament el dia en què es va declarar la independència. | CatalunyaDiari.cat

 

Una liquidació per tots els membres del Govern

No només Puigdemont rebrà aquests diners, sinó que l'Executiu català també ha fet la liquidació de les nòmines de la resta de membres del Govern. Així doncs, tant Oriol Junqueras com els exconsellers Raül Romeva, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Carles Mundó, Santiago Vila, Dolors Bassa, Josep Rull, Meritxell Serret, Jordi Turull, Toni Comín, Lluis Puig i Clara Ponsatí, rebran els diners que els hi pertoquen.