Sense Categoria

Pueyo destitueix Talamonte de tinent d’alcalde

LleidaDiari
  • juliol 14, 2021
  • 3 min read
Pueyo destitueix Talamonte de tinent d’alcalde

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha signat aquest dimecres a la tarda tres decrets d'alcaldia en què retira al regidor del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, la condició de tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, així com les competències de la regidoria d'Habitatge i Transició Ecològica, que assumirà temporalment el mateix Pueyo.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El paer en cap també ha retirat al refior del Comú Talamonte, de la Junta de Govern Local. Pueyo ha pres aquesta decisió després del comunicat del Comú de Lleida en què anunciaven que votarien en contra de la reparcel·lació de Torre Salses a la Junta de Govern Local. 

 

Pueyo destitueix Talamonte de tinent d’alcalde

Pueyo destitueix Talamonte de tinent d'alcalde | LleidaDiari.cat

 

«No és la primera vegada que Talamonte actua de govern i d'oposició i és profundament deslleial», ha lamentat Pueyo, que també ha afegit que «no es pot repicar i anar a la processó», ha recalcat l'alcalde de Lleida. El ja ex-tinent d'alcalde encara no s'ha pronunciat sobre la seva continuïtat al consistori. 

 

No és un ultimàtum

El paer en cap ha reconegut mostrar-se «sorprès» pel comunicat, ja que entén que les tres forces polítiques –ERC, JxCat i el Comú de Lleida– coincideixen en un model comercial que dona preferència al comerç integrat dins la xarxa urbana. Pueyo alerta a Talamonte que «no es pot ser oposició i govern alhora» i que no són ni «un grup d'amics» ni un «cercle d'activistes». «Som un govern responsable de la segona capital del país i hem de tenir sempre molt en compte l'eix de la responsabilitat dels nostres actes», ha afegit.

Tot i la destitució de Talamonte de les seves responsabilitats al govern de la Paeria, Pueyo nega que aquesta decisió sigui cap ultimàtum. Això sí, convida al Comú de Lleida a «reflexionar» i decidir si volen seguir al govern d'Entesa, passar a l'oposició o optar per la via de l'activisme polític. «No podem estar gesticulant i criticant contínuament als socis del govern», ha dit i en aquest sentit ha demanat «responsabilitat».

Pueyo ha explicat també que ha decidit signar aquests decrets després que no hagi assistit cap representant del Comú de Lleida a la comissió de seguiment del pacte d'Entesa convocada aquest migdia. Sobre la reacció de Talamonte, Pueyo ha dit que la deconeix, ja que li ha comunicat la seva decisió per correu electrònic.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *