Es publiquen les restriccions a la circulació per aquest 2020, una d’elles a la Val d’Aran

Imatge d'un camió a la Val d'Aran

S'amplia el tram restringit a l'N-230 a la Vall d'Aran al llarg d'enguany | LleidaDiari.cat

Les restriccions a la circulació durant l'any 2020 que s'estableixen a la Resolució INT/383/2020, de 13 de febrer, publicada aquest dilluns al DOGC i la qual també es publicarà al BOE, entraran en vigor el pròxim 28 de febrer.

 

Es tracta de restriccions temporals o permanents a la circulació de vehicles en determinats itineraris de vies interurbanes, incloses les travesseres.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Convé destacar com a novetats en les restriccions d'enguany

L'adaptació de les dates i horaris, trams i sentits de les restriccions a l'N-230 a la Vall d'Aran a les establertes per la Dirección General de Tráfico en aquesta carretera des de Benavarri, a petició del Síndic d'Aran.

 

Disminució de dates amb restriccions generals (Annex B) per adaptació al calendari de 2020.

  

Les restriccions incloses en la resolució s'estableixen tant de forma ordinària com en dies festius, en períodes de vacances i desplaçaments massius de vehicles o bé en altres circumstàncies que puguin afectar les condicions de la circulació per tal de garantir la mobilitat dels usuaris i la fluïdesa de la xarxa viària, així com millorar la seguretat viària de tots els usuaris de les vies.

 

A quins vehicles afecta?

Aquestes mesures afecten vehicles tant per les característiques tècniques, per la càrrega o bé per la tipologia de trajecte que realitzen i en aquest sentit la resolució fa referència a:

  

  

-Vehicles de transport de mercaderies en general.

  

-Vehicles que realitzen transports especials.

  

-Vehicles especials.

  

-Vehicles de transport de mercaderies perilloses.

  

-Restriccions per causes meteorològiques.

  

-Restriccions per a determinades vies.

  

-Restricció per la celebració de proves esportives, marxes ciclistes i altres esdeveniments o usos excepcionals de la via que suposin afectacions al trànsit ordinari a les vies interurbanes de Catalunya.

  

-Restricció per la realització d'obres o actuacions de conservació i manteniment que suposin afectacions a la circulació de vehicles a les vies interurbanes de Catalunya.

  

-La informació de les restriccions a la circulació durant l'any 2020 es podrà visualitzar en les setmanes vinents en el mapa continu de trànsit, en la pestanya restriccions del transport, i amb diferents opcions de consulta per dates específiques i/o per una via concreta i també es poden consultar a l'aplicació 'Trànsit' per a dispositius mòbils.

 

També et poden interessar…