Sense Categoria

Publiquen una imatge d’una desena de temporers dormint al ras una nit de pluja a Lleida

Avatar
  • juny 11, 2018
  • 3 min read
Publiquen una imatge d’una desena de temporers dormint al ras una nit de pluja a Lleida

El compte de Twitter de A Ponent Destriem, creada per a impulsar una campanya per exigir fruita amb un segell de qualitat que garanteixi els drets laborals i socials dels temporers, ha publicat recentment una dura imatge d'una desena de temporers de la fruita dormint al carrer a Lleida. A la imatge es pot veure com els treballadors dormen a les portes del que sembla el menjador social de l'alberg Jericó de Lleida en sacs de dormir i uns al costat dels altres.

 

Aquesta imatge, segons asseguren, és d'un dia de pluja a Lleida. En aquest sentit, escriuen: «Avui plou a Lleida, sota sostre i darrera la finestra és agradable, oi Àngel Ros? Però els temporers dormen al carrer! Fred, pluja i cartrons per matalàs! Vergonya immensa, ja n'hi ha prou! Exigim alberg immediatament! La fruita que esclavitza!». 

 

Aquesta denuncia s'emmarca també en la campanya impulsada pel grup municipal de la Crida de Lleida, la qual s'està duent en una cinquantena de balcons de la ciutat de Lleida, la majoria al Centre Històric. La campanya consisteix en mostrar pancartes per denunciar la situació dels temporers que dormen al ras a la ciutat, una iniciativa que s'emmarca la campanya «Fruita amb justícia social». «Silenci, temporers dormint al carrer» és el lema de les pancartes que es poden veure en diferents façanes de la capital del Segrià, on l'estiu passat van arribar a dormir en carrers i places més d'un centenar de persones.

 

La Paeria anuncia la seva intervenció

Paral·lelament, la Paeria ha informat aquest dilluns que el projecte d'atenció a les persones temporeres que arriben a la ciutat de Lleida durant la campanya de la fruita ha iniciat aquest dilluns l'activitat de l'oficina única d'atenció social «amb total normalitat». Enguany el projecte ha traslladat l'atenció a l'espai del pavelló 3 de Fira de Lleida, on es concentren els diferents serveis. Avui s'han atès els primers usuaris que han anat a l'oficina i dimecres s'obriran la resta de serveis, seguint la mateixa pauta que en les anteriors campanyes.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *