Societat

T’interessa: Aquest és el segon grau més demandat a les universitats catalanes

Marta Romera
  • octubre 22, 2022
  • 2 min read
T’interessa: Aquest és el segon grau més demandat a les universitats catalanes

Psicologia és el segon grau més demandat del sistema universitari català, segons un informe de l’AQU amb dades del curs 2019-2020. Les dades de preinscripció del curs següent a les universitats públiques indicaven que les places demandades com a primera opció al juny representaven un 217% del total de places.

 

A més, vuit de cada deu nous matriculats era dona. Un cop graduats, nou de cada deu asseguren que tornarien a repetir els estudis, cosa que els situa més de 10 punts percentuals per sobre de la mitjana global del sistema universitari català, que es troba en el 76,2%. En canvi, estan per sota en les pràctiques, amb un 6,4 sobre 10, cinc dècimes menys que la mitjana dels graduats del sistema en els seus respectius graus.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Com a aspectes negatius, l’estudi mostra que les persones graduades en Psicologia tenen més probabilitats d’estar a l’atur, guanyar menys i tenir contractes més precaris que la resta de titulacions. Ho demostra el seu nivell salarial, que tres anys després d’haver-se graduat els situa en un salari mitjà brut mensual de 1.700 euros, gairebé 500 que el salari mitjà de tots els graduats del sistema.

D’altra banda, els ocupadors asseguren que falten persones titulades amb les competències necessàries per al lloc de treball. Tot i això, la puntuació d’un 7,2 sobre 10 que donen a la seva satisfacció en relació amb els graduats evidencia que no és una qüestió excessivament problemàtica en l’actualitat, apunta l’estudi.

Per millor el perfil, els ocupadors consideren que seria positiu que milloressin les seves habilitats comunicatives i interpersonals, la capacitat de detecció i d’avaluació de les necessitats de les persones i la seva capacitat d’intervenció amb les persones de diferents àrees, des de la clínica fins a la jurídica.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *