PSC i CiU acorden desencallar la rehabilitació de les Basses

PSC i CiU acorden desencallar la rehabilitació de les Basses| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’equip de govern del PSC i el grup municipal de CiU han consensuat aquest divendres impulsar el projecte de rehabilitació de Les Basses distribuït en diferents fases i blocs, mantenint el parc d’oci familiar amb l’opció dels Barrufets

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha expressat la seva satisfacció per aquest consens que PSC i CiU han comunicat a la Comissió d’Urbanisme, reunió on han fet una crida a què s’hi sumin altres formacions polítiques: ”Espero que succeeixi, per la receptivitat que hi ha”.
 
Per adaptar el projecte, que s’havia estructurat amb un sol plec de condicions per a un únic adjudicatari, l’Ajuntament de Lleida redactarà un nou Pla Parcial per a les Basses que definirà cadascun dels espais en què es dividirà la proposta per ser licitada en diferents plecs de condicions: càmping i restaurant, zona comercial, hotel, parc d’oci familiar, espais esportius i espais lliures.
 
L’alcalde ha indicat que la Paeria tindrà enllestit el nou Pla Parcial d’aquí a tres mesos i preveu que es podrà aprovar en el primer trimestre de 2016 així com els plecs de condicions que, immediatament després, es licitaran per separat. Amb l’acord anunciat aquest divendres, el punt de l’ordre del dia de la Comissió d’Urbanisme, de resolució de les al·legacions de les Basses i d’aprovació de l’anterior plec, ha quedat sobre la taula i no anirà al proper Ple sinó al primer trimestre de 2016.
 
El paer en cap ha explicat que fins ara es comptava amb operadors, a més d’inversors, que havien manifestat interès a concórrer a les diferents parts específiques: “Amb el model anterior s’havien de posar d’acord amb el llicenciatari de tot el parc i, ara, concorreran individualment als diferents blocs que traurem a concurs”. I ha afegit: “Globalment, el projecte de les Basses no perd qualitat. Creiem que augmentem la possibilitat real de que es vagin veient resultats, i aquesta és una aportació positiva”. L’alcalde ha subratllat que les dues forces que han acordat la reformulació del projecte –malgrat tenir una majoria suficient per tirar-lo endavant- volen que s’incrementi encara més aquest suport amb la resta dels grups polítics.
 
Àngel Ros ha insistit en què tota propietat de les Basses serà pública sempre, amb una concessió administrativa de la part que es concessiona, i ha posat en relleu que la part més extensa d’ús del recinte serà pública, com també establia el model anterior.
 
Postius, satisfet amb la mesura
El president del Grup de CiU, Toni Postius, ha expressat la seva satisfacció per haver aconseguit “que, després de vint anys sense una solució definitiva per a les Basses, la ciutat recuperi el càmping, es remodelin les instal·lacions esportives ja existents i es recuperi la zona de parc urbà per a ús de la ciutadania, que comptaria amb una partida pressupostària plurianual per garantir el seu manteniment”.
 
Així mateix, ha fet una crida al consens atès que és un projecte de ciutat que requereix d’una majoria àmplia. Així, demana el suport de totes les forces polítiques per donar llum verda al nou plec de condicions que passaran per ple properament i que contempla obrir durant el primer trimestre de 2016 la licitació per adjudicar el càmping i Lleida pugui tornar a comptar amb aquesta fórmula d’allotjament. De retruc, es recuperaria la zona esportiva i el parc urbà per a ús lúdic, educatiu, cultural o ambiental.

rn