El PSC diu que Gimenells tindrà nou alcalde socialista després de la «inevitable» moció de censura per fer fora Pérez

Dante Pérez | Cedida

 

La Federació del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran assegura que Gimenells i el Pla de la Font tindrà un nou alcalde socialista un cop acabi prosperant la «inevitable» moció de censura que preparen els grups municipals del PSC i del PDeCAT, i que conjuntament podrien presentar durant el mes de febrer, per fer fora de l'alcaldia Dante Pérez, després que aquest decidís abandonar la formació socialista per anar de número dos del PPC per Lleida en les eleccions del 21-D. Durant el tradicional esmorzar d'Any Nou de la Federació del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, el primer secretari dels socialistes lleidatans i diputat electe al Parlament, Òscar Ordeig, ha manifestat que Pérez s'ha negat fins al moment a dimitir i també a deixar el grup socialista a l'Ajuntament, tot i que tant des de la Federació del PSC de Lleida com dels regidors socialistes del consistori així li ho han demanat.

Ordeig ha defensat que «a Gimenells va guanyar un alcalde socialista i, per tant, la legislatura ha d'acabar amb un alcalde socialista». En aquest sentit, ha manifestat que el PSC té el compromís dels regidors del PDeCAT al municipi perquè així sigui, per tal de «normalitzar la situació al més aviat possible». El primer secretari dels socialistes lleidatans ha explicat que primerament Pérez hauria de convocar un Ple perquè pugui prendre possessió un nou regidor, que ha de suplir el socialista que va renunciar a la seva acta després que l'alcalde decidís concórrer a la llista del PPC el 21-D. En cas que no accepti convocar aquest Ple, Ordeig ha afirmat que el PSC i el PDeCAT forçaran un Ple extraordinari per fer-ho possible. 

 

Un cop prengui possessió el nou regidor com a no adscrit, passant a formar part del grup mixt, socialistes i demòcrates, conjuntament amb aquest nou regidor o regidora, presentaran la moció de censura per fer fora Pérez de l'alcaldia, debat que podria celebrar-se durant el mes de febrer, segons Ordeig. «Cal un acord al poble per deixar enrere una etapa negra o grisa», ha expressat el primer secretari del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran. Tot i això, ha assegurat que el futur alcalde que rellevarà Pérez serà del PSC tot i que la decisió de qui serà aquesta persona recaurà en els regidors del municipi.