Comarques

Talls de trànsit: Protesta en una via lleidatana per exigir una rotonda

El tall durarà dues hores, de les 16 a les 18 hores, i paral·lelament també s'ha iniciat una recollida de firmes

Helena Rius
  • març 15, 2023
  • 3 min read
Talls de trànsit: Protesta en una via lleidatana per exigir una rotonda

Veïns de Castellserà, a l’Urgell, han convocat per aquest diumenge 19 de març un tall de carretera a la C-53 per exigir al Govern que hi construeixi rotondes i que millori la senyalització d’aquesta via, després que divendres passat tres persones, entre les quals un jove del municipi de 28 anys, perdessin la vida en un accident a l’encreuament de la C-53 que uneix Castellserà amb Ivars d’Urgell. De fet, la mobilització es farà al lloc del sinistre on els convocants tenen previst tallar la via i desviar els vehicles als carrils de l’encreuament, de manera que simuli una «rotonda». També exigeixen rotondes als encreuaments de Penelles i Linyola, i al de Bellmunt. Paral·lelament, veïns del municipi també han iniciat una recollida de firmes.

Amb el nom «Som Rotondes C-53», veïns de Castellserà han convocat el tall al punt de la C-53 on divendres passat va haver-hi un accident entre un camió i un totterreny en què van morir tres persones. La mobilització sortirà des del municipi diumenge a les 15.30 h i arribarà a peu fins a l’encreuament de la C-53, conegut com «el Rellevo», on tenen previst tallar la via a partir de les 16.00 i fins a les 18.00 hores.

Durant el tall es llegirà un manifest per exigir al Govern, responsable de la via, accions per millorar la seguretat de la carretera i minimitzar-ne la sinistralitat. En aquest sentit, els convocants demanen la construcció d’almenys tres rotondes: a l’encreuament de Castellserà amb Ivars d’Urgell, al de Penelles amb Linyola i un altre al de Bellmunt. A més, també reclamen millorar la senyalització de la carretera.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Des de Som Rotondes C-53 afirmen que les mobilitzacions continuaran en les properes setmanes fins que «no hi hagi un compromís en ferm» per part del Govern. «No podem suportar més pèrdues, no callarem i no pararem fins que no es facin les rotondes», han afirmat a la convocatòria.

De fet, a l’encreuament on es va produir el sinistre, al terme veí de la Fuliola, ja fa uns dies que hi llueix una pancarta on s’hi llegeix «Prou morts, rotonda ja». A més, els convocants també fan una crida als habitants dels pobles de la zona perquè s’uneixin al tall, com ara La Fuliola, Ivars d’Urgell, Penelles o Bellcaire d’Urgell, entre altres. D’altra banda, també han iniciat una recollida de firmes en línia.

Helena Rius
Sobre l'Autor

Helena Rius

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *