Protesta sindical davant la seu del Gremi de Forners pel bloqueig del conveni col·lectiu del sector flequer

Protesta sindical davant la seu del Gremi de Forners pel bloqueig del conveni col·lectiu del sector flequer| Redacció – Fotografia: UGT Terres de Lleida

 

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous a la seu del Gremi de Forners de Lleida (avinguda de Madrid, 15) per exigir als seus responsables que acceptin la proposta del Tribunal Laboral de Catalunya davant la manca d'entesa entre la patronal i els representants dels treballadors per la signatura del conveni col·lectiu del sector flequer de Lleida, el qual deixarà de tenir vigència el 7 de juliol si no hi ha acord.

En aquest cas, el secretari general de la FITAG-UGT de Lleida, Antònio Rodríguez ha lamentat que s’estigui jugant amb el futur d’un sector que ja cobra sous “baixíssims”. A més a més, ha afirmat que tampoc s'entèn que la patronal no accepti uns increments que, en alguns casos, són tant petits com “deu cèntims al dia”.
 
UGT i CCCO ja han anunciat que aniran a la vaga. Després d'accedir a les oficines del Gremi, els participants en la protesta han llençat ous i farina per exigir a la patronal accepti la proposta i, així, seguir negociant. Segons els sindicats, a les comarques de Lleida depenen d'aquest conveni més de 600 treballadors.