Successos

Atenció: Apunta’t a l’agenda el dia d’aquest simulacre d’emergència a Lleida

Entre l'abril i el maig també es faran simulacres a Tarragona, la Catalunya central i Girona, i a Barcelona

Marta Romera
  • febrer 1, 2023
  • 2 min read
Atenció: Apunta’t a l’agenda el dia d’aquest simulacre d’emergència a Lleida

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que en els quatre mesos vinents Protecció Civil farà quatre simulacres arreu del territori per provar el nou sistema d’alertes per mòbil davant d’una emergència, que ha entrat en funcionament aquest dimecres després que s’hagi fet efectiu el traspàs de competències per part del govern espanyol. El primer simulacre es farà el pròxim 28 de febrer a Lleida, els Pirineus i l’Aran. El 12 d’abril es farà a Tarragona, el Penedès i l’Ebre, el 27 d’abril a la Catalunya central i Girona i, finalment, el 31 de maig a Barcelona. Amb aquest nou sistema, els ciutadans de la zona afectada rebran un missatge quan s’activi una alerta davant de casos «concrets», com un incendi o un accident natural.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El titular d’Interior ha explicat aquest dimecres que l’instrument no s’utilitzarà per informar ni per donar avisos de servei, sinó que només s’activarà en cas d’emergència i, en concret, «quan hi ha alertes que comporten l’activació dels ciutadans». En aquests casos, la població afectada rebrà un missatge on s’informarà de l’alerta i se li donarà instruccions a seguir. El missatge arribarà als telèfons que es trobin dins l’àrea d’influència de l’emergència i s’anirà reproduint en els mòbils mentre estigui activa, segons ha detallat el conseller.

 

El Departament d’Interior també ha concretat que els missatges contindran el missatge ‘Alerta de Protecció Civil’ i un text en què s’identificarà el tipus d’emergència, la zona concreta d’afectació i les recomanacions a la població. Les alertes es generaran en els dos idiomes oficials i, segons Interior, si s’escau, també en anglès.

Amb tot, Interior ha afirmat que el sistema és útil en situacions d’emergència greu, perquè permet avisar «a molta població en un període curt de temps». El primer cop que es va posar a prova a Catalunya va ser en el simulacre de confinament per accident químic del passat 2 de novembre a la zona de Tarragona.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *