De Bulgària a Girona, una menor comprada per 3.000 euros per fer de prostituta

Moment de la detenció d'un dels caps de la banda, a Empuriabrava.

Moment de la detenció d'un dels caps de la banda, a Empuriabrava. | CatalunyaDiari.cat

 

La Policia Nacional ha desarticulat a Empuriabrava una banda que es dedicava al tràfic de persones i que controlava la prostitució a la carretera d'aquesta zona de Girona. Arran de la denúncia d'una de les noies, de nacionalitat búlgara, es va poder activar una investigació que ha permès detenir a sis persones, de nacionalitats búlgares i espanyoles, que havien ordit una trama per posar dones a la carretera obligant-les a prostituir-se i també a fer petits robatoris als clients.

 

L'organització criminal estava liderada per dos homes de nacionalitat búlgara, que eren els caps de la banda i també els encarregats de comprar les noies directament a Bulgària per portar-les cap a Catalunya i obligar-se a practicar la prostitució. La noia que va poder arribar a la policia i denunciar els fets va ser comprada al seu país fa entre tres i quatre anys per 3.000 euros, quan encara tenia només 14 anys. Va ser obligada a casar-se amb un dels caps de la banda, ara a presó, i després es van traslladar fins a Catalunya, tal com ha pogut saber CatalunyaDiari.

 

Tres noies alliberades de la prostitució

La Policia Nacional, gràcies a la denúncia d'aquesta primera noia, també ha pogut alliberar a dues prostitutes més que també la banda tenia esclavitzades al voltant d'Empuriabrava, on realitzaven els seus serveis sexuals a peu de carretera. Les dones captades per la banda, normalment joves, eren explotades laboralment en tasques domèstiques, per després ser explotades sexualment sent, finalment, obligades a sostreure béns als seus clients.

 

Durant l'escorcoll, amb la col·laboració dels GOES de la Policia Nacional, s'ha trobat droga i bales.

Durant l'escorcoll, amb la col·laboració dels GOES de la Policia Nacional, s'ha trobat droga i bales. | CatalunyaDiari.cat

 

L'organització criminal va aconseguir controlar part de les carreteres de la zona, on només hi havia prostitutes que ells controlaven, havent aconseguit fer fora a les dones que hi treballaven per lliure o sota la protecció d'altres organitzacions. Alguns dels detinguts, de nacionalitat espanyola, s'encarregaven d'aquest control, fent servir, fins i tot, la violència contra les prostitutes.

 

De les amenaces i la violència tampoc se n'escapaven les dones que treballaven per ells. Les agredien amb la intenció que no s'escapessin i poder seguir explotant-les. Una d'elles, però, que està a punt de complir els 18 anys, va poder arribar a presentar-se davant de la policia, que va servir per obrir la investigació que ha permès acabar amb aquesta banda. En les investigacions hi han col·laborat també les autoritats búlgares, que han ajudat a poder identificar a tots els membres de la banda.

 

La Policia Nacional ha recuperat bales de calibre petit a casa dels membres de la banda.

La Policia Nacional ha recuperat bales de calibre petit a casa dels membres de la banda. | CatalunyaDiari.cat

 

Els dos caps de la banda, a presó

Després de ser detinguts i de trobar a casa seva bales d'arma curta, diners i plantacions de marihuana, el jutge va decretar l'ingrés a presó dels dos caps de la banda, de nacionalitat búlgara, i la llibertat amb càrrecs pels altres quatre membres de l'organització. Un dels homes que ha ingressat a presó és l'home que va forçar la noia de 14 anys comprada a Bulgària a casar-se amb ell.